Autor:

Elegantní pečené brambory

Snadné
Ingredience
Brambory 4 ks
Strouhanka
0,5 hrnečku
1 hrnek
Parmazán
0,25 hrnečku
1 hrnek
Olivový olej 1 lžíce
Paprika 1 lžíce
Sůl  
Olej
na postříkání brambor
2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Předehřát troubu na 225 °C, vymazat pekáček hodně olejem. Brambory oloupat, podélně rozkrojit na 2 poloviny a každou polovinu dát řeznou plochou na prkénko. Po obou stranách půlky brambory dát špejle a začít příčně krájet asi po 1/4 cm. Špejle vám zabrání dokrojení brambory až dolů. V hlubokém talíři smíchat strouhanku, parmezán, olej, sůl a papriku. Bramboru opatrně rozevřete jako vějíř a pomalu rolujte ve směsi, aby se co nejvíce dostala do zářezů. Pak obraťte směsí nahoru, dejte na pekáček, ještě trochu postříkejte olejem, přikryjte fólii a pečte 30 minut. Odkryjte a dopečte 15 minut, až dostane strouhanka hnědou barvu a brambora je měkká.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Salsa s artyčoky, čedarový dip a salsa z pečených rajčat Originální párty chuťovky Články z

Komentáře k receptu: Elegantní pečené brambory

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web