Eintopf

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • prášek do pečiva
    • 5
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 200
      g kořenová zelenina
    • 150
      g uzeniny
    • sůl
    • pepř mletý
    • polévkové koření
    • smetana
    • fazole 2 naběračky
    • čočka 2 naběračky
    • 250
      g zelí sladkokyselé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vroucí vodě se špetkou prášku do pečiva. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou zeleninu a na kolečka pokrájenou uzeninu.
2
Vše krátce opečeme, zalijeme vodou, prošleháme, přidáme zelí a povaříme, až tuk vystoupí na povrch. Do polévky vsypeme uvařenou čočku a fazole, osolíme, opepříme, okořeníme. Nakonec na zjemnění přidáme smetanu a již nevaříme.

Komentáře k receptu

  • petr
    petr |

    29. 4. 2013 11:05

    Z kterého kraje tenhle ein topf je?Začíná se to blížit šouletu,ale za zkoušku to stojí.

  • izabel
    izabel |

    1. 4. 2007 13:28

    pocula som horsiu verziu ein topf..ze z kazdeho rozku trosku ako je anglicky puding, ale vraj v tekutej konzistencii..ale nie je to az take hrozne ako som pocula..vyzera to lakavo

  • Sára
    Sára |

    24. 10. 2005 13:37

    no zkusím to a uvídíme