Dýňový kompot s rumem II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: LenkaJ

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg dýně
    • 0,3
      kg cukr
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 4
      ks hřebíček
    • 1
      ks skořice
    • 3
      lžička hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kostečky dýně namočíme asi na 24 hodin do vody s kyselinou citronovou, přidáme cukr a koření (1 celou skořici na 3 - 4 kila dýně), přivedeme k varu, povaříme do sklovata a plníme do sklenic (v každé by měl být tak jeden hřebíček), nahoru nalijeme rum - asi 3 lžičky a krátce zasterilujeme. Já zavařuji v mikrovlnce, takže stačí, když se začnou dělat bublinky - když plníme teplé, tak ušetříme čas i energii - ale pozor, v mikrovlnce pouze sklenice s omnia víčky, ne twist!!!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.