Autor:

Dýňový guláš

Střední
Ingredience
Cibule 5 ks
Brambory 1/2 kg
Paprika - sladká
Muškátový oříšek 1/4 
Drcený kmín  
Rozmarýn  
Bobkový list 3 ks
Ocet 3 lžička
Nakládané okurky 5 ks
Cukr 2 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Olej  
Horká voda  
Dýně
3/4 ks - hokkaido
 
Šlehačka
nebo smetana do vaření
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji do zlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané brambory, nakrájené na větší kostky a kyselé okurky. Podusíme. Dýni hokkaido zbavíme jader, oloupeme tvrdou slupku a nakrájíme na kostky, ty přidáme k bramborám. Osolíme. Zalijeme horkou vodou, aby byla zelenina potopená. Přidáme bobkový list a rozmarýn a zvolna dusíme cca 35-45 minut, občas promícháme.

Nakonec přidáme cukr, pepř, podle chuti sůl a nakonec přilejeme šlehačku (12% smetana taky stačí) a majoránku. Už jen lehce povaříme a pěstujeme pevnou vůli, než zelenina vychladne, abychom si neopařili jazyk (jako já), což vám stejně nezabrání vychutnat toto luxusní papání.

Dýně hokkaido se sežene v obchůdcích se zdravou výživou (ale moje maminka ji úspěšně pěstuje na zahrádce). Dýně je oranžová, s tvrdou dužinou, po uvaření má moučnatou strukturu jako brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Dýňový guláš

Komentáře

  1. rkadlecova   02.10.2012 | 21:30 | reagovat | závadný

    Trochu jsem se bála těch kyselých okurek, tak jsem je tam nejdřív nedala a čekala, co z toho bude a hádejte, nakonec jsem je tam stejně dostrouhala :-) . Přidala jsem ještě trochu cukety a byla to mňamka - pro manžela příliš zdravé, ale syn si dvakrát přidal. Jo a dýně se loupat nemusí, stačí ji začít vařit najednou s bramborami a je měkká i se slupkou.

  2. Ivy   30.10.2011 | 20:43 | reagovat | závadný

    měla jsem muškátovou dýni, tak jsem zkusila guláš, hodně cibule, místo okurek (neměla jsem doma) jsem dala kyselé zelí (a bez brambor), pečlivě jsem vařila....... :-) ......... a mám z toho pálivou pomazánku na tousty ;-) (přehnala jsem to s pálivou paprikou), ale taky dobré 8-) ...............

  3. Anonym   02.10.2007 | 11:56 | reagovat | závadný

    Guláš je super.Celé rodině moc chutnal.Doporučuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web