Dýňový chlebíček

Hodnocení:

Moje:

60 minut
20
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • sůl
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 3
      ks vejce
    • 150
      ml olej
    • 200
      ml cukr krupice
    • 50
      g vlašské jádra
    • 300
      g dýně
    • 80
      g rozinky
    • máslo
    • hrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosijeme s kypřícím práškem a jedlou sodou. Přidáme špetku soli, kakao a skořici.
2
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přišleháme olej a vmícháme připravenou sypkou směs. Nakonec přimícháme nastrouhanou dýni, nasekaná vlašská jádra a rozinky.
3
2 formy na biskupský chlebíček nebo formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem, pečeme 45 minut při 170 stupních. Ozdobit můžeme šlehačkou a dýňovým kompotem.
4
Tento výborný receptík je od paní Renaty Holbové z Letohradu z časopisu Chvilka v kuchyni!
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Bára
    Bára |

    5. 10. 2013 14:35

    8-)