Dýňové ragú (nejen) s masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g dýně oloupaná, pokrájená
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 300
      g maso vepřové, drůbeží, králičí...
    • 0,5
      ks pórek
    • 1
      ks červená paprika
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • vývar nebo červené víno v kombinaci s vývarem
    • 1
      plechovka rajský protlak malý
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme velmi drobně pokrájené maso, které také osmažíme. Po osmažení masa přidáme krátce osmažit ještě protlak s nasekaným česnekem a paprikou, zalijeme troškou vývaru, přisypeme pokrájenou dýni s pokrájeným pórkem a dusíme doměkka.
2
Dle potřeby osolíme, opepříme a během dušení dle potřeby podléváme. Podléváme velmi opatrně, nejlepší ragú je dušené téměř ve vlastní šťávě. Ragú by se nemělo ani zahušťovat, takže redukujeme pouze na nejnutnější obsah tekutiny.
3
Podáváme s rýží, bramborem nebo čerstvým pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zemanová
    Zemanová |

    18. 8. 2015 18:51

    Bylo to výborné, autorovi děkuji za recept a vřele ho doporučuji.