Autor:

Dýňové lívanečky - kynuté

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Dýně 100 g
Mléko 200 ml
Vejce 1 ks
Hnědý rum 1 lžíce
Sůl
špetka
 
Skořicový cukr
nebo vanilkový
1 ks
Polohrubá mouka
dle hustoty, cca
200 g
Droždí 15 g
Olej
na smažení
 
Dýňové lívanečky - kynuté

Postup přípravy:

Mléko, dýni, droždí, rum, skořicový cukr, sůl, vejce a polohrubou mouku dobře rozmícháme a necháme v teple čtvrtinu vzejít (nakynout). Pak ještě jednou dobře promícháme, abychom do středně hustého (táhlého) těstíčka vehnali vzduch a necháme ještě jednou nakynout - kynutí už bude rychlejší. Naběračkou nebo lžící nabíráme těsto, které dáváme do rozpáleného lívanečníku s olejem nebo na pánev. Smažíme z obou stran dozlatova a hotové můžeme odkládat na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.

*Podáváme je teplé, dozdobené dle chuti šlehačkou, ochuceným tvarohem, marmeládou nebo čerstvým ovocem...

*Pokud nemáme čas na to, abychom čekali na vykynutí, můžeme do těsta přidat rovnou lžičku kypřícího prášku a smažit je ihned.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Dýňové lívanečky - kynuté

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web