Dýňové lívanečky - kynuté

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g dýně
    • 200
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • sůl špetka
    • 1
      ks skořicový cukr nebo vanilkový
    • 200
      g polohrubá mouka dle hustoty, cca
    • 15
      g droždí
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko, dýni, droždí, rum, skořicový cukr, sůl, vejce a polohrubou mouku dobře rozmícháme a necháme v teple čtvrtinu vzejít (nakynout). Pak ještě jednou dobře promícháme, abychom do středně hustého (táhlého) těstíčka vehnali vzduch a necháme ještě jednou nakynout - kynutí už bude rychlejší. Naběračkou nebo lžící nabíráme těsto, které dáváme do rozpáleného lívanečníku s olejem nebo na pánev. Smažíme z obou stran dozlatova a hotové můžeme odkládat na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
2
*Podáváme je teplé, dozdobené dle chuti šlehačkou, ochuceným tvarohem, marmeládou nebo čerstvým ovocem...
3
*Pokud nemáme čas na to, abychom čekali na vykynutí, můžeme do těsta přidat rovnou lžičku kypřícího prášku a smažit je ihned.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.