Dýňové bramboráky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g dýně
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička majoránka
    • 4
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Uvařenou dýni rozmačkáme vidličkou, zahustíme strouhankou a necháme chvíli odstát. Pak přidáme vejce, koření dle chuti a hladkou mouku. Na pánvi smažíme malé placičky, lépe se obracejí.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Bublajzík
    Bublajzík |

    18. 10. 2012 16:06

    A na kolik porci bramboraku to je?

  • Anonym
    Anonym |

    6. 11. 2006 20:21

    lepší je dělat bramboráky ze syrové dýně, kterou nastrouháme najemno v mixéru. Pak hodně vymačkáme přebytečnou vodu, trochu zahustíme strouhankou a dále pokračujeme jako když děláme bramboráky...je to fakt moc dobrý