Dýňová povidla

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg dýně
    • 1,3
      kg cukr
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička zázvor mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni nakrájíme na pruhy, okrájíme a zbavíme vnitřku a nakrájíme na kostičky 2x2 cm. Vaříme půl hodiny a snažíme se nepodlévat! Pak přidáme cukr a vaříme za míchání tak dlouho, až se odpaří co nejvíce tekutiny. Měly by ale zůstat sem tam ne zcela rozvařené kousky. Před koncem přidáme šťávu z 1 citronu a ochutíme trochou mletého zázvoru.
2
Povidla zavařujeme běžným způsobem.
3
Recept je velmi starý a výborný. Snad jen na upřesnění - používáme jen obrovské kulaté žluté dýně.

Komentáře k receptu

  • Suffran
    Suffran |

    22. 8. 2014 15:50

    Vyborná. Právě dělám druhou várku.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    30. 8. 2005 18:38

    A nebo pokud mate horkovzdusnout troubu, tak hned horkymi povidly naplnte sklenice a dejte je do rozehrate trouby na mrizku. Staci na 80 stupnu - asi 20 minut

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    26. 8. 2005 12:45

    Zavařování má u nás na starosti manžel a vzkazuje: jako kompot, t.j. do hrnce s vodou a na dno utěrku,voda do 2/3 sklenic, mírný var, menší sklenice 20 minut, velké kompotové 30 minut. Před tím normálně zavíčkovat. Víčka by pak měla chytnout.

  • Kája
    Kája |

    26. 8. 2005 09:38

    Prosím, co znamená zavařujeme běžným způsobem. Děkuji