Dýňová povidla

Snadné
Ingredience
Dýně 2 kg
Cukr 1,25 kg
Citron 1 ks
Zázvor
mletý
1 lžička

Postup přípravy:

Dýni nakrájíme na pruhy, okrájíme a zbavíme vnitřku a nakrájíme na kostičky 2×2 cm. Vaříme půl hodiny a snažíme se nepodlévat! Pak přidáme cukr a vaříme za míchání tak dlouho, až se odpaří co nejvíce tekutiny. Měly by ale zůstat sem tam ne zcela rozvařené kousky. Před koncem přidáme šťávu z 1 citronu a ochutíme trochou mletého zázvoru.

Povidla zavařujeme běžným způsobem.

Recept je velmi starý a výborný. Snad jen na upřesnění - používáme jen obrovské kulaté žluté dýně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Komentáře k receptu: Dýňová povidla

Komentáře

  1. Suffran   22.08.2014 | 15:50 | reagovat |

    Vyborná. Právě dělám druhou várku.

  2. Marcela Vrabcová   30.08.2005 | 18:38 | reagovat |

    A nebo pokud mate horkovzdusnout troubu, tak hned horkymi povidly naplnte sklenice a dejte je do rozehrate trouby na mrizku. Staci na 80 stupnu - asi 20 minut

  3. Jana Tichá   26.08.2005 | 12:45 | reagovat |

    Zavařování má u nás na starosti manžel a vzkazuje: jako kompot, t.j. do hrnce s vodou a na dno utěrku,voda do 2/3 sklenic, mírný var, menší sklenice 20 minut, velké kompotové 30 minut. Před tím normálně zavíčkovat. Víčka by pak měla chytnout.

  4. Kája   26.08.2005 | 9:38 | reagovat |

    Prosím, co znamená zavařujeme běžným způsobem. Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web