Dýňová polévka II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • zázvor Kousek
    • 1
      ks dýně Menší Hokaido
    • 2
      ks jablka
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 45
      g máslo
    • 1
      lžíce kari
    • 1
      l drůbeží vývar (Bujón)
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a pokrájíme nadrobno, z dýně odstraníme zrníčka, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na malé kostky. Jablka nakrájíme na kostičky a zakapeme je citrónovou šťávou. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, zázvor a polévkovou lžíci kari koření. Smažíme 2-3 minuty, přidáme nakrájenou dýni, jablka a dochutíme. Přilijeme vývar a vaříme asi 40 minut.
2
Nakonec hotovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Při podávání na talíři každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a nakrájenými bylinkami.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.