Dýňová minutka

Hodnocení:

Moje:

-
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g dýně na plátky nebo nudličky pokrájená
    • 80
      g moravská slanina nebo anglická, klobása (dle chuti)
    • 1
      ks jarní cibulka
    • posekané bylinky dle chuti
    • sůl nebo sojová omáčka dle chuti
    • koření - dle chuti (adžika, čubrica, ďábelské...)
    • tofu nebo šmakoun - dle chuti, pro bezmasý pokrm
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpálené pánvi s troškou oleje osmažíme krátce nejprve pokrájenou dýni. Přidáme pokrájenou uzeninu a cibulku a dosmažíme společně do změknutí. Ochutíme solí (sojovou omáčkou), můžeme přidat i koření nebo česnek. Úplně nakonec vmícháme posekané bylinky dle chuti (bazalka, petrželka, libeček...) a můžeme podávat.
2
Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, opečenou bagetkou, vařeným bramborem...
3
Z dýně si můžeme připravit i bezmasou minutku, místo uzeniny můžeme přidat tofu nebo šmakouna.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Markéta
    Markéta |

    8. 11. 2015 18:17

    Je to ňamka ;-)

  • Patráková
    Patráková |

    28. 9. 2015 13:47

    Rychlé a dobré :-*