Autor:

Dýňová krémová polévka

Střední
Ingredience
Olivový olej  
Med  
Smetana  
Zázvor
rozmixovaný čerstvý
 
Koření
indická směs
 
Dýně
zbavená jader, ale slupku ponechat
 
Mrkev 1 ks
Brambory 3 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na troše olivového oleje osmahmeme dvě kávové lžičky mixovaného zázvoru, přidáme indické koření a po chvilce přisypeme na kousky nakrájenou dýni - i se slupkou, mrkev a brambory. Vše chvíli smažíme, zalijeme vodou a vaříme alespoň 30 minut, ale lépe cca 45 minut. Po prochladnutí rozmixujeme ponorným mixerem. Podle chuti přidáme med a smetanu - polévka by měla být krémová, ale ne smetanová. Je možno dosolit a opepřit. Pokud je ale koření čerstvé, nedoporučuji solit a pepřit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Reklama
Brambory s bylinkovými kotletami Chalupářské recepty s bramborami Články z

Komentáře k receptu: Dýňová krémová polévka

Komentáře

  1. Petra_z_Pardubic   26.07.2011 | 22:11 | reagovat |

    Jako v NY :-))

  2. kefka   22.12.2010 | 18:06 | reagovat |

    Dala jsem kari, co mám dovezené z Indie, je jiné než se prodává tady a bylo to vynikající, jen jsem se bála medu, snad příště budu mít víc odvahy ;) do talíře jsem nandala se zakysanou smetanou a řeřichou..Obávám se, že se zítřka ten velký hrnec polévky nedožije :D

  3. Andrea Bolfíková   16.05.2007 | 13:04 | reagovat |

    misto smetany (nebyla v lednici :-)) jsem dala taveny syr + trochu mleka a koreni jen kari,zel.masox. a muskatovy orisek a je to mnam

  4. Lucka   02.11.2006 | 9:38 | reagovat |

    Ja ji delam podle spanelskeho receptu- dyne, 2 brambory, 1 cibule, bily pepr, sul, olivovy olej, smetana, maslo- dyni, brambory, cibuly + olej, sul pepr uvarit do meka, nechat vodu jen aby prikrilo suroviny, rozmixovat, pridat smetanu a maslo.

  5. Anonym   10.11.2005 | 12:33 | reagovat |

    dobra varianta je taky garam masala jako koreni do polevky

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web