Autor:

Dýňová krémová polévka

Střední
Ingredience
Olivový olej  
Med  
Smetana  
Zázvor
rozmixovaný čerstvý
 
Koření
indická směs
 
Dýně
zbavená jader, ale slupku ponechat
 
Mrkev 1 ks
Brambory 3 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na troše olivového oleje osmahmeme dvě kávové lžičky mixovaného zázvoru, přidáme indické koření a po chvilce přisypeme na kousky nakrájenou dýni - i se slupkou, mrkev a brambory. Vše chvíli smažíme, zalijeme vodou a vaříme alespoň 30 minut, ale lépe cca 45 minut. Po prochladnutí rozmixujeme ponorným mixerem. Podle chuti přidáme med a smetanu - polévka by měla být krémová, ale ne smetanová. Je možno dosolit a opepřit. Pokud je ale koření čerstvé, nedoporučuji solit a pepřit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Reklama
Jarní špenátová polévka s čerstvými květy Recept na víkend: Jarní špenátová polévka s čerstvými květy Články z

Komentáře k receptu: Dýňová krémová polévka

Komentáře

  1. Petra_z_Pardubic   26.07.2011 | 22:11 | reagovat | závadný

    Jako v NY :-))

  2. kefka   22.12.2010 | 18:06 | reagovat | závadný

    Dala jsem kari, co mám dovezené z Indie, je jiné než se prodává tady a bylo to vynikající, jen jsem se bála medu, snad příště budu mít víc odvahy ;) do talíře jsem nandala se zakysanou smetanou a řeřichou..Obávám se, že se zítřka ten velký hrnec polévky nedožije :D

  3. Andrea Bolfíková   16.05.2007 | 13:04 | reagovat | závadný

    misto smetany (nebyla v lednici :-)) jsem dala taveny syr + trochu mleka a koreni jen kari,zel.masox. a muskatovy orisek a je to mnam

  4. Lucka   02.11.2006 | 9:38 | reagovat | závadný

    Ja ji delam podle spanelskeho receptu- dyne, 2 brambory, 1 cibule, bily pepr, sul, olivovy olej, smetana, maslo- dyni, brambory, cibuly + olej, sul pepr uvarit do meka, nechat vodu jen aby prikrilo suroviny, rozmixovat, pridat smetanu a maslo.

  5. Anonym   10.11.2005 | 12:33 | reagovat | závadný

    dobra varianta je taky garam masala jako koreni do polevky

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web