Dýňová kořeněná bábovka

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g máslo
    • 340
      g cukr krupice nejlepší je hnědý cukr
    • 2
      ks vejce trochu rozšlehat
    • 125
      ml mléko
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 0,5
      lžička jedlá soda
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička zázvor
    • 0,5
      lžička hřebíček mletý, 0,5 lžičky
    • 0,5
      lžička muškátový květ 0,5 lžičky
    • 1
      ks ořechy nasekané, 1/2 hrnečku
    • 1
      hrnek dýňové pyré 1/4 litru

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřát troubu na 170 °C, vymazat a vysypat formu na pečení. Ušlehat máslo, přidat cukr a šlehat do krému, přidávat pomalu vejce. Předtím si prosát mouku a všechny suché ingredience. Do krému zašlehat nejprve 1/2 suché směsi, polovinu mléka a polovinu dýňového pyré, zašlehat a přidat další polovinu a ořechy. Těsto přenést do formy a péci přibližně 35-40 minut (vyzkoušejte špejlí). Po vychladnutí pocukrovat.
2
Poznámka: všechno koření je důležité, dává dýni tu správnou příchuť. Předpis na dýňové pyré je uveden pod názvem "Dýňové pyré".
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Alka
    Alka |

    11. 10. 2010 21:28

    Zkusila jsem, je výborná a krásně voní! Díky za recept! <3

  • Anonym
    Anonym |

    9. 9. 2005 14:43

    Je jeste tepla, ale stejne jsem ji uz musela ochutnat. Krasne voni po koreni. Testo bylo celkem tuhe, ale krasne se upeklo a protoze nemam rada orechy, tak jsem misto nich dala dynova seminka. Dobry napad, diky.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    2. 9. 2005 09:36

    Dekuji moc za recept, rada vyzkousim neco poprve. Mrkvova babovka u nas obstala, jsem si jista, ze tahle bude taky. Dyne mam rada a ten karoten co obsahuji je k nezaplaceni:-)