Autor:

Dýňová kořeněná bábovka

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Máslo 150 g
Cukr krupice
nejlepší je hnědý cukr
340 g
Vejce
trochu rozšlehat
2 ks
Mléko 125 ml
Hladká mouka 500 g
Prášek do pečiva 2 lžička
Jedlá soda 1/2 lžička
Sůl 1 špetka
Skořice 1 lžička
Zázvor 1 lžička
Hřebíček
mletý, 0,5 lžičky
1/2 lžička
Muškátový květ
0,5 lžičky
1/2 lžička
Ořechy
nasekané, 1/2 hrnečku
1 ks
Dýňové pyré
1/4 litru
1 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Předehřát troubu na 170 °C, vymazat a vysypat formu na pečení. Ušlehat máslo, přidat cukr a šlehat do krému, přidávat pomalu vejce. Předtím si prosát mouku a všechny suché ingredience. Do krému zašlehat nejprve 1/2 suché směsi, polovinu mléka a polovinu dýňového pyré, zašlehat a přidat další polovinu a ořechy. Těsto přenést do formy a péci přibližně 35-40 minut (vyzkoušejte špejlí). Po vychladnutí pocukrovat.
Poznámka: všechno koření je důležité, dává dýni tu správnou příchuť. Předpis na dýňové pyré je uveden pod názvem „Dýňové pyré“.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Dýňová kořeněná bábovka

Komentáře

  1. Alka   11.10.2010 | 21:28 | reagovat |

    Zkusila jsem, je výborná a krásně voní! Díky za recept! <3

  2. Anonym   09.09.2005 | 14:43 | reagovat |

    Je jeste tepla, ale stejne jsem ji uz musela ochutnat. Krasne voni po koreni. Testo bylo celkem tuhe, ale krasne se upeklo a protoze nemam rada orechy, tak jsem misto nich dala dynova seminka. Dobry napad, diky.

  3. Airan Novakova   02.09.2005 | 9:36 | reagovat |

    Dekuji moc za recept, rada vyzkousim neco poprve. Mrkvova babovka u nas obstala, jsem si jista, ze tahle bude taky. Dyne mam rada a ten karoten co obsahuji je k nezaplaceni:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web