Dýně hokkaido na kari

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: tomscott

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks dýně
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks paprika zelená, červená
    • 5
      dl mléko plnotučné
    • chilli
    • kari (příp. kokosové mléko a Garam masala)
    • sůl (kurkuma, koriandr)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýně hokkaido rozkrojíme na čtvrtky, vydlabeme jádřince a z každé strany odřežeme několik podkůvek, zbytky čtvrtek nařežeme na drobné kostičky.
2
V hlubším kastrolu na rozpáleném oleji orestujeme půlměsíce do zlatova, Orestované skládáme do skleněné misky (později použijeme na ozdobení).
3
V průběhu smažení připravíme na jemno nasekanou cibuli, na nudličky mrkev a papriku.
4
Do kastrolu (po dosmažení podkůvek) nasypeme mrkev a cibulku, po chvíli přidáme i papriku a restujeme do měkka. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou dýni a restujeme, dokud nezačne cibulka hnědnout, podlijeme mlékem a mícháme a dusíme, dokud dýně nezměkne, průběžně podléváme mlékem. (Dýně zahustí omáčku podobně jako nastrouhaná brambora.)
5
Cca 10 minut před dovařením přidáme sůl a kari koření (případně kokosové mléko a garam masala), krátce povaříme a necháme dojít.
6
Podáváme s dušenou rýží, případně s těstovinami přelitými omáčkou a ozdobenými orestovanými podkůvkami.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.