Dýňáky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Dýňáky
    • 1
      ks dýně nahrubo nastrouhaná
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • mletý kmín
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • hladká mouka podle potřeby
    • slanina nakrájená na kostičky
  • Dresing
    • 1
      sklenice ochucená majonéza menší
    • kečup - jemný
    • kečup - ostrý
    • tabasco
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • 2
      stroužek česnek strouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dýňáky vše smíchat.
2
Hmota by měla vypadat jako na klasické bramboráky.
3
Smažit na oleji.
4
Před obrácením dýňáku nasypat na pánev slaninu a ta se přismaží k dýňáku.
5
Podáváme s dresingem.
6
Dresing: vše smícháme, do jednoho menšího balení majonézy dáme tolik sladkého a ostrého kečupu, aby jsme měli 400 ml dresingu. Dresingem polijeme dýňáky a můžeme se olizovat.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • PajaP ***
    PajaP *** |

    7. 10. 2009 18:30

    Vyborne!!! Jemne a snad i lepsi nez klasicke placky z brambor!