Autor:

Dvojité čokoládové brownies

Střední
Porce: 16
Ingredience
Hladká mouka 3/4 hrnek
Jedlá soda 1/4 lžička
Sůl 1/4 lžička
Máslo 1/3 hrnek
Cukr krupice 3/4 hrnek
Voda 2 lžíce
Čokoláda 360 g
Vanilka 1 lžička
Vejce 2 ks
Vlašské ořechy
hrubě nasekané
1 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Máslo, cukr a vodu přivést do varu a ihned odstavit. Přidat 1/2 dávky čokolády, předem nakrájené a vanilku. Míchat do rozpuštění čokolády, tj. až je směs hladká. Přendat do větší mísy, přidat vždy po jednom vejci, pak po částech mouku předem smíchanou se solí a sodou. Nakonec vmíchat druhou polovinu hrubě nakrájené čokolády (asi 1×1 cm) a ořechy.

Dát do vymazaného pekáčku, o rozměru přibližně 23x23x4 cm a péci v dobře vyhřáté troubě na 160 °C 30-35 minut. Krájet po úplném vychladnutí.

Tip: zkoušejte špejlí 2-3 minuty před uvedeným časem. Hlavně nepřepéci. Rychlé, jednoduché a přesto vynikající.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Dvojité čokoládové brownies

Komentáře

  1. Barbora Polakova   28.11.2006 | 22:35 | reagovat | závadný

    Vynikajuce, toto je pre milovnikov cokolady ako som ja,urcite budem robit castejsie.Piekla som na 170 C 35 min.

  2. Jana Han   10.11.2005 | 18:24 | reagovat | závadný

    Predpis je americky originalni. V USA se pouzivaji temer vsude jen hrnicky, lzice a lzicky a to pro jednoduchost. Ja s tim take nesouhlasim, myslim, ze vazeni je presnejsi. Mate pravdu, ze by bylo jednoduzsi uvadet hmotnost a tak jsem vam to prepocitala - je to 70g masla, ale nezapomente ho pro tento recept rozpustit. Jinak u nektereho predpisu je uvedeno, kolik je hmotnost 1 lzice, 1 lzicky a 1 hrnicku. Juknete se o par dnu zpet. Doufam, ze vam toto pomuze. Zdravi Jana Han

  3. helenus   10.11.2005 | 11:50 | reagovat | závadný

    Zaujímavý recept, ale medzi nami dievčatami - ako odmerám 1/3 hrnčeka masla? To ho mám rozpustiť a merať tak a čo je navyše nechať opäť stuhnúť? Alebo ho mám stuhnuté tlačiť do pohára napr. lyžicou? Nebolo by jednoduchšie uvádzať hmotnosť surovín? Určite by to bolo presnejšie, ako meranie na poháre a lyžice :-)

    1. Bára Lomová   31.05.2012 | 14:35 | reagovat | závadný

      Helenko, jednoduchá matematika. Když je hrnek 250g a máslo má také 250g, tak kolik bude 1/3? 70g... mně to tedy složité nepřijde :-\ :-P

      1. Bára Lomová   31.05.2012 | 14:37 | reagovat | závadný

        jsem se upsala, cca 80g.. ale i tak

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web