Dvojité čokoládové brownies

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
16
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,8
      hrnek hladká mouka
    • 0,3
      lžička jedlá soda
    • 0,3
      lžička sůl
    • 0,3
      hrnek máslo
    • 0,8
      hrnek cukr krupice
    • 2
      lžíce voda
    • 360
      g čokoláda
    • 1
      lžička vanilka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrnek vlašské ořechy hrubě nasekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, cukr a vodu přivést do varu a ihned odstavit. Přidat 1/2 dávky čokolády, předem nakrájené a vanilku. Míchat do rozpuštění čokolády, tj. až je směs hladká. Přendat do větší mísy, přidat vždy po jednom vejci, pak po částech mouku předem smíchanou se solí a sodou. Nakonec vmíchat druhou polovinu hrubě nakrájené čokolády (asi 1x1 cm) a ořechy.
2
Dát do vymazaného pekáčku, o rozměru přibližně 23x23x4 cm a péci v dobře vyhřáté troubě na 160 °C 30-35 minut. Krájet po úplném vychladnutí.
3
Tip: zkoušejte špejlí 2-3 minuty před uvedeným časem. Hlavně nepřepéci. Rychlé, jednoduché a přesto vynikající.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Bára Lomová
    Bára Lomová |

    31. 5. 2012 14:37

    jsem se upsala, cca 80g.. ale i tak

  • Bára Lomová
    Bára Lomová |

    31. 5. 2012 14:35

    Helenko, jednoduchá matematika. Když je hrnek 250g a máslo má také 250g, tak kolik bude 1/3? 70g... mně to tedy složité nepřijde :-\ :-P

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    28. 11. 2006 22:35

    Vynikajuce, toto je pre milovnikov cokolady ako som ja,urcite budem robit castejsie.Piekla som na 170 C 35 min.

  • Jana Han
    Jana Han |

    10. 11. 2005 18:24

    Predpis je americky originalni. V USA se pouzivaji temer vsude jen hrnicky, lzice a lzicky a to pro jednoduchost. Ja s tim take nesouhlasim, myslim, ze vazeni je presnejsi. Mate pravdu, ze by bylo jednoduzsi uvadet hmotnost a tak jsem vam to prepocitala - je to 70g masla, ale nezapomente ho pro tento recept rozpustit. Jinak u nektereho predpisu je uvedeno, kolik je hmotnost 1 lzice, 1 lzicky a 1 hrnicku. Juknete se o par dnu zpet. Doufam, ze vam toto pomuze. Zdravi Jana Han

  • helenus
    helenus |

    10. 11. 2005 11:50

    Zaujímavý recept, ale medzi nami dievčatami - ako odmerám 1/3 hrnčeka masla? To ho mám rozpustiť a merať tak a čo je navyše nechať opäť stuhnúť? Alebo ho mám stuhnuté tlačiť do pohára napr. lyžicou? Nebolo by jednoduchšie uvádzať hmotnosť surovín? Určite by to bolo presnejšie, ako meranie na poháre a lyžice :-)