Autor:

Dušený květák na česneku

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Květák 500 g
Cibule 1 ks
Máslo 2 lžíce
Česnek
3-5
5 stroužek
Masox 1 šálek
Pepř mletý  
Sůl 1 špetka
Pažitka  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Očištěný květák vložíme do vroucí osolené vody, a uvaříme ho do poloměkka. Vodu slijeme, květák necháme okapat a rozebereme na růžičky. Na rozpáleném másle zpěníme jemně nasekanou cibuli s česnekem a zalijeme malým množstvím bujonu.

Do připraveného základu vložíme květák, na mírném ohni podusíme doměkka, dochutíme mletým pepřem, sekanou pažitkou a solí. Podáváme jako přílohu k drůbeži, k rybám nebo jako samostatný pokrm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Zapečený květák Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák Články z

Komentáře k receptu: Dušený květák na česneku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web