Dušený květák na česneku

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g květák
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 5
      stroužek česnek 3-5
    • 1
      šálek masox
    • pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný květák vložíme do vroucí osolené vody, a uvaříme ho do poloměkka. Vodu slijeme, květák necháme okapat a rozebereme na růžičky. Na rozpáleném másle zpěníme jemně nasekanou cibuli s česnekem a zalijeme malým množstvím bujonu.
2
Do připraveného základu vložíme květák, na mírném ohni podusíme doměkka, dochutíme mletým pepřem, sekanou pažitkou a solí. Podáváme jako přílohu k drůbeži, k rybám nebo jako samostatný pokrm.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.