Dušený hrášek s volským okem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hrášek čerstvě vyloupaný nebo rozmražený
    • 1
      ks cibule menší
    • máslo nebo olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks vejce 1 -
  • Na ochucení hrášku
    • bylinky : tymián nebo rozmarýn - čerstvě nasekaný
    • česnek
    • anglická slanina
    • sušená šunka
    • cukr krupice
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle si osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které pak přisypeme hrášek, osolíme a přiklopíme pokličkou. Zvolna dusíme doměkka (nerozdusit!), podlévat není nutné. Když máme hrášek na skus, ochutíme ho dle vlastní chuti. Buď na sladkyselo cukrem a citronovou šťávou nebo jen bylinkami a česnekem, či troškou pokrájené šunky nebo slaniny, pepřem... Volské oko osmažíme na rozpálené pánvi s troškou oleje, osolíme, opepříme nebo posypeme sladkou či pálivou paprikou a necháme ztuhnout bílek.
2
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    23. 1. 2016 06:43

    Kombinace hrášku a tymiánu je naprosto úžasná,doporučuji s tymiánem nešetřit <3