Autor:

Dušený hrášek s volským okem

Snadné
Porce: 1
Ingredience
Hrášek
čerstvě vyloupaný nebo rozmražený
200 g
Cibule
menší
1 ks
Máslo
nebo olej
 
Sůl  
Pepř mletý  
Vejce
1 -
2 ks
Na ochucení hrášku
Bylinky
: tymián nebo rozmarýn - čerstvě nasekaný
 
Česnek  
Anglická slanina  
Sušená šunka  
Cukr krupice  
Citronová šťáva  
Dušený hrášek s volským okem

Postup přípravy:

Na másle si osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které pak přisypeme hrášek, osolíme a přiklopíme pokličkou. Zvolna dusíme doměkka (nerozdusit!), podlévat není nutné. Když máme hrášek na skus, ochutíme ho dle vlastní chuti. Buď na sladkyselo cukrem a citronovou šťávou nebo jen bylinkami a česnekem, či troškou pokrájené šunky nebo slaniny, pepřem... Volské oko osmažíme na rozpálené pánvi s troškou oleje, osolíme, opepříme nebo posypeme sladkou či pálivou paprikou a necháme ztuhnout bílek.

Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Pražma se zeleninou v papilotě Rychlovky z moří a oceánů Články z

Komentáře k receptu: Dušený hrášek s volským okem

Komentáře

  1. BronislavaP   23.01.2016 | 6:43 | reagovat |

    Kombinace hrášku a tymiánu je naprosto úžasná,doporučuji s tymiánem nešetřit <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web