Dušený hrášek na smetaně

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hrášek
    • 2
      dl smetana
    • sůl
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrolu rozpustíme máslo a na něm osmažíme hrášek. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou až je hrášek měkký. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do hrášku, osolíme, okořeníme a za stálého míchání ještě chvilku podusíme.
2
Podáváme s vařenými brambory, dušeným či vařeným masem nebo uzeninou.
Zařazení: Pokrmy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    23. 10. 2010 15:22

    Hrášek je zelenina, hrách luštěnina.