Dušený hrášek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
15 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks šalotka
    • 150
      g pancetta (nebo kvalitní anglická slanina), plátky
    • 2
      lžička hladká mouka
    • 2
      ks salát baby
    • 1,5
      šálek drůbeží vývar
    • 3
      hrnek mražený hrášek
    • 1
      hrst máta nasekané nahrubo
    • parmazán hobliny na posypání
    • mořská sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle s olejem orestujte na měsíčky pokrájenou šalotku a slaninu, až šalotka začne zlátnout. Poprašte moukou a za stálého míchání vařte asi minutu.
2
Přidejte na nudličky pokrájený salát, zalijte vývarem a asi 3 minuty vařte zakryté.
3
Přidejte hrášek a odkryté vařte dalších 5 minut.
4
Promíchejte s mátou, dochuťte a ihned noste na stůl.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.