Dušený celer po čínsku

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g celer
    • 1
      ks cibule
    • rostlinný olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • paprika - sladká
    • pepř mletý
    • vepřový vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celer očistíme a nahrubo postrouháme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme prolisovaný česnek, postrouhaný celer a osmažíme.
2
Potom zaprášíme solamylem, přidáme kari, worchestrovou omáčku, mletou papriku a pepř. Osmažíme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa |

    18. 2. 2017 16:26

    Vyzkoušel jsem jak zde někdo doporučoval přidat i trochu mrkve a bylo to dobré. Udělal jsem dvě přílohy a idkyž jsem očekával, že se to bude hodit především k rýži, dopadlo to opačně a lepší to bylo s vařeným bramborem.

  • kamilio
    kamilio |

    3. 6. 2016 17:14

    Když použijete místo worchesteru lžičku rybí omáčky, lžičku ústřicové omáčky a rýžový ocet, dostanete se chuťové velmi blízko čínské kuchyni.

  • Honza
    Honza |

    10. 2. 2013 17:27

    Dobrý den, děkuji Vám za inspiraci. Dovolil jsem si malou obměnu (1kg celeru, 1 cibule, olej, 2 stroužky česneku, 1 lžička worcesteru, sůl). Navíc jsem použil tandoori masala, drcený kmín a chilli. Na závěr jsem podusil na malém množství vody a přidal tenké nudličky čerstvého zázvoru. Vznikla tak luxusní příloha ke grilovanému kuřeti, servíroval jsem i se šťávou z celeru.

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    7. 1. 2009 14:54

    Měli jsme dnes k obědu jako hlavní chod s rýží a bylo to moc výborné. Tento recept si zaslouží mnoho jedniček!

  • petra matejkova
    petra matejkova |

    26. 6. 2008 14:34

    moc dobre jidlo,jako prilohu jsem dala kuskus.mnamka

  • Anonym
    Anonym |

    28. 6. 2007 17:22

    Dala jsem celer a mrkev a místo masového vývaru vodu s podravkou. Rychlý, jednoduchý a chutný recept.Můžu jen doporučit.