Autor:

Dušené zelí s vinnou klobásou

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Kysané zelí
- okapané
400 g
Cibule
- velká
1 ks
Olej
nebo sádlo
 
Sůl
- na špičku lžičky
 
Cukr krupice
- dle chuti, cca 2 -
3 lžíce
Vinná klobása
cca
300 g
Česnek
nebo pepř - není nutný
1 stroužek
Dušené zelí s vinnou klobásou

Postup přípravy:

Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle si osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme okapané zelí (NEPROPLACHOVAT!), osolíme, osladíme dle chuti a dusíme pod poklicí cca 8-10 minut. Většinou není nutné zelí ani podlévat, cukr nám tekutinu ze zelí uvolní.
Během dušení si pokrájíme vinnou klobásu na menší dílky, které pak vložíme k zelí také podusit na cca 6-8 minut. Pokud nám během dušení klobása popraská, není to na škodu, chuť nám v pokrmu zůstane a to je podstatné.

Dle chuti můžeme zelí ochutit česnekem nebo pepřem.

Podáváme s čerstvým pečivem, bramborem, knedlíkem nebo gnocchi. Podávat můžeme i jako chuťovku k pivu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Zeleninové chow mein Asijská klasika: Míchej & smaž Články z

Komentáře k receptu: Dušené zelí s vinnou klobásou

Komentáře

  1. Pavlína   04.02.2015 | 20:16 | reagovat |

    Díky za skvělou večeři, přítel byl nadšený a to má své výhody ;-) :-[ :-|

  2. Honza   31.10.2014 | 14:38 | reagovat |

    Fakt výborný jídlo, dík.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web