Dušené slezinky - omáčka

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Vepřové maso
slezinky
2 ks
Cibule
středně velké
2 ks
Hrubá mouka 1 hrst
Masox
nebo jiný bujon
1 kostka
Sádlo 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Tekuté koření Vitana  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Nakrájenou cibuli osmažíme do sklovata na sádle a přidáme na plátky nebo nudličky očištěné slezinky s pepřem, které krátce orestujeme. Posléze zalijeme teplou vodou (množství je dáno množstvím slezinek a požadovaným množstvím omáčky). Přidáme Masox a vaříme asi 20-25 minut. Pak zatrousíme moukou. Kdo si není jistý, může mouku zředit na kašičku a tou zahušťovat do potřebné hustoty.
Nakonec dochutíme solí a pepřem. Můžeme dochutit tekutým kořením Vitana.
Podáváme s knedlíkem, rýží, brambory, rohlíkem i chlebem.
Někdo dává i drcený kmín. Jiný dává smetanu. Slezinky se také dají dát do prejtu, pajšlu a také se přidávají do speciálních gulášů.
Je to velice dobré a zvláště levné jídlo, se kterým se zapraví jídlo pro dost strávníků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme Články z

Komentáře k receptu: Dušené slezinky - omáčka

Komentáře

  1. Romy   08.02.2007 | 21:24 | reagovat |

    Slezinky tímto způsobem připravuji také, jsou moc dobré, omáčka je krásně tmavá, nám nejvíce chutnají s rýží. Smetanové omáčky máme rádi, ale tato ze slezinek je chutnější bez smetany.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web