Dušené okurky se slaninou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 2
      dl mléko
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka
    • rostlinný olej
    • tvrdý sýr
    • 4
      ks okurka salátová nebo přerostlé nakladačky
    • 200
      g anglická slanina můžeme použít klobásu, šunku apod.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji opražíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme mletou papriku, na kostky nakrájenou okurku a dusíme do měkka. V mléce rozmícháme mouku a nalejeme na podušené okurky. Povaříme. Ochutíme solí popřípadě pepřem.Na talíři posypeme sekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.
2
Podáváme s pečivem. Bez sýra a petrželky jsou tyto dušené okurky výborné i s knedlíkem jako příloha k pečenému masu.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    3. 2. 2011 07:48

    Tenhle recept určitě nepatří do kategorie "chuťovky".Děkuji za opravu.