Dušené kuřecí maso v omáčce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí maso řízek
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • grilovací koření
    • hořčice
    • kečup - jemný
    • masox
    • solamyl (bramborový škrob)
    • rostlinný olej
    • citron
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kuřecí maso (osolené, opepřené a okořeněné). Porce osmahneme a vyjmeme. Do kastrolu na 2 dcl vody, lžíci hořčice a kostku masoxu. Vložíme porce a dusíme doměkka. Maso vyjmeme a dochutíme omáčku. Lžíce kečupu, trochu cukru a citrónové štávy.
2
V hrnečku rozmícháme 2 lžičky solamylu ve vodě a vlijeme do omáčky, za míchání krátce provaříme. Na konec přidáme maso. Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kateřina
    Kateřina |

    18. 10. 2014 13:07

    Já jsem ještě přidala kukuřici, více hořčice a zjemnila smetanou a je to ještě lepší :-)

  • Barča.l
    Barča.l |

    19. 8. 2011 13:20

    vynikající,rychlé,jednoduché a chutné....určitě zařazuji mezi oblíbené:)