Dušené kedlubny

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kedlubna
    • 80
      g rostlinný olej
    • vývar
    • 1
      lžíce cukr
    • 30
      g máslo
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kedlubny nakrájíme na nudličky, vložíme na rozpálený olej, osolíme, opepříme, přidáme cukr a mírně podlijeme vývarem. Dusíme doměkka. K měkkým kedlubnám přidáme lžíci másla a zaprášíme moukou. Promícháme a chvíli ještě podusíme. Můžeme také zahustit jíškou.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    24. 6. 2016 23:19

    Dobrá večeře s celozrným pečivem když doma není nic v lednici a na zahrádce mladé kedluby :) letní véča paráda :) jednoduchost

  • recepty73
    recepty73 |

    8. 1. 2015 14:37

    ...dochucuji ještě octem, ale to už každý podle svého, my rádi sladkokyselé :-)

  • Iveta Rezlerová
    Iveta Rezlerová |

    24. 8. 2007 19:45

    Dobrý den,já zase nakrájím kedlubny na kostky jako na guláš,dám zpěnit cibulku a kedlubny chvilku na ni podusím.Přidám sůl,pepř a hlavně mletý kmín,masox a podliju..Před koncem do toho naházím noky a zahustím,jak kdo chce,jíškou nebo moukou.Dobrá je tmavá jíška z krabice.Je to bašta,která pořádně zasytí.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 6. 2007 17:46

    Dobrý den, tento recept děláme doma, jen kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle a přidáváme stejně nakrouhanou i mrkev, občas rozdušenou zeleninu ještě zalijeme smetanou na vaření, trochou vývaru a dochutíme kari kořením. Děláme s bramborem a ani není potřeba žádné maso ...