Autor:

Dušené jehňátko

Snadné
Ingredience
Slunečnicový olej 1 lžíce
Jehněčí maso 500 g
Cibule 2 ks
Brambory 5 ks
Tymián 1 lžička
Petržel 1 lžíce
Vývar
jehněčí
1 kostka
Máslo 25 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Rozehřejeme troubu na 160 °C. Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme jehněčí, dokud není slabě hnědé. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli též. Do kastrolu (cca 2 litry) klademe vrstvu jehnčího, cibule a brambor. Jednotlivé vrstvy osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a petrželkou. Zakončíme tlustou vrstvou brambor. Vlijeme jehněčí vývar tak, aby dostatečně zakryl vrstvu brambor. Na závěr posypeme na kostičky nakrájeným máslem. Zakryjeme a pečeme v troubě zhruba 30 minut. Poté odklopíme a dopékáme nepřiklopené další 2 a půl hodiny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Dušené jehňátko

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web