Autor:

Dušené hovězí plátky

Střední
Ingredience
Hovězí maso 4 ks
Sůl 1 špetka
Pepř celý 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Máslo 50 g
Mrkev 2 ks
Celer 1/4 ks
Petržel 1 ks
Rajský protlak 1 lžíce
Rostlinný olej 5 lžíce
Červené víno 300 ml
Vývar 300 ml
Sterilovaný hrášek 2 lžíce
Hlávkový salát
(Na ozdobu)
1 ks
Dušené hovězí plátky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Plátky masa mírně naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, osolíme a okořeníme černým pepřem. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozehřátém másle. Nakonec vmícháme rajčatový protlak. Na rozehřátém oleji opečeme maso a vložíme jej do zeleninového základu, podlijeme vývarem a dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem a vínem. Když je maso měkké, šťávu osolíme, okořeníme bílým pepřem a nakonec vmícháme hrášek. Dobře promícháme a chvíli povaříme. Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme zeleninovou šťávou a ozdobíme listy hlávkového salátu. Jako příloha se nejlépe hodí vařené nebo opečené brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Dušené hovězí plátky

Komentáře

  1. K.   05.04.2014 | 12:56 | reagovat |

    všichni jsme si pochutnali-super děkuji!

  2. Marek   31.12.2011 | 5:42 | reagovat |

    Ještě přidat k tomu restování na začátku trochu slaniny (bez hrášku) a ejhle - je tu hovězí po Burguňsku :-), to miluju, jako přílohu upřednostňuju noky. Místo protlaku používám pyré od Valfruty, zeleninku pocukruju, aby zkaramelizovala. Mňam.

  3. Simona   07.06.2011 | 14:33 | reagovat |

    Neměla jsem hrášek, rajský protlak ani petržel. I tak jsem to podobně zkusila. Místo protlaku :-\ jsem dala kečup a bylo to výborné. ;-)

  4. Ladia   11.04.2011 | 9:20 | reagovat |

    Vína má být 100 ml.

  5. Šárka Bukačová   05.03.2010 | 13:27 | reagovat |

    Chutnalo nám moc i bez hrášku. Místo něho jsem k tomu vedle na talíř nastrouhala kupu syrové mrkve pro děti.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web