Dušené hovězí na zelenině "Šup do hrnce"

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso krk nebo vysoký roštěnec
    • 1
      ks cibule větší
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks mrkev
    • celer kousek velký jako 1 mrkev
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      snítka snítka tymiánu nebo 0,5 lžičky sušeného
    • 3
      ks bobkový list
    • 2
      lžička červená paprika
    • 0,5
      sklenice kečup - jemný
    • sůl
    • pepř mletý
    • tuk olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce nebo pekáčku dám na dno tuk (máslem vymažu), položím na to osolené, opepřené a opaprikované maso vcelku, zasypu veškerou nakrájenou zeleninou, zaleju kečupem zředěným vodou(půl na půl), přidám tymián a bobkový list.
2
Šoupnu do vyhřáté trouby cca 180 °C a přikryté dusím do změknutí.
3
Pak odkryji a nechám trochu po krajích pekáčku připéct. Nakonec přidám kousek másla.
4
Omáčka se dá rozmixovat s trochou zakysané smetany. My ji jíme tak jak je.
5
ako přílohu je možné použít skoro všechno, jen hrách jsme nezkoušeli. K rozmixované formě je nejlepší houskový knedlík.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.