Autor:

Dušené brambůrky na estragonu

Střední
Ingredience
Brambory 6 ks
Mrkev 3 ks
Šalotka
1-2
2 ks
Masox  kostka
Pepř mletý  
Olej  
Máslo  
Estragon 1/2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Brambory nakrájíme na plátky, mrkev a šalotku (i s natí) na kolečka. V hlubší pánvi rozehřejeme trošku oleje s kouskem másla a vše za občasného promíchání opékáme, až to chytne nahnědlou barvičku. Okořeníme estragonem a pepřem, ještě trošku promícháme a podlijeme vývarem (či bujonem), jen tak do půlky. Přikryjeme poklicí a za občasného promíchání dusíme na mírném plameni, dle potřeby dolijeme vodu či vývar. Když jsou brambůrky měkké, odklopíme a necháme ještě vydusit zbylou vodu na šťávu.

Je to výborná příloha nebo i lehké samostatné jídlo. Kdo nemá rád mrkev, ať ji klidně vynechá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Šípková omáčka Nejoblíbenější omáčky k masu Články z

Komentáře k receptu: Dušené brambůrky na estragonu

Komentáře

  1. Kamča   07.04.2008 | 0:34 | reagovat |

    Tak tyhle brambůrky nemaj chybu!!!! Doteď jsem estragon na nic nepoužívala, koupila jsem ho ze zvědavosti na tenhle recept. Tahle příloha je vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web