Autor:

Dušené brambůrky na estragonu

Střední
Ingredience
Brambory 6 ks
Mrkev 3 ks
Šalotka
1-2
2 ks
Masox  kostka
Pepř mletý  
Olej  
Máslo  
Estragon 1/2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Brambory nakrájíme na plátky, mrkev a šalotku (i s natí) na kolečka. V hlubší pánvi rozehřejeme trošku oleje s kouskem másla a vše za občasného promíchání opékáme, až to chytne nahnědlou barvičku. Okořeníme estragonem a pepřem, ještě trošku promícháme a podlijeme vývarem (či bujonem), jen tak do půlky. Přikryjeme poklicí a za občasného promíchání dusíme na mírném plameni, dle potřeby dolijeme vodu či vývar. Když jsou brambůrky měkké, odklopíme a necháme ještě vydusit zbylou vodu na šťávu.

Je to výborná příloha nebo i lehké samostatné jídlo. Kdo nemá rád mrkev, ať ji klidně vynechá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Makové müsli placičky Zdravá snídaně do každé rodiny Články z

Komentáře k receptu: Dušené brambůrky na estragonu

Komentáře

  1. Kamča   07.04.2008 | 0:34 | reagovat | závadný

    Tak tyhle brambůrky nemaj chybu!!!! Doteď jsem estragon na nic nepoužívala, koupila jsem ho ze zvědavosti na tenhle recept. Tahle příloha je vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web