Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Hodnocení:

Moje:

120 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová krkovice
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      lžíce červený vinný ocet lze místo toho použít 2dcl červeného vína
    • 2
      ks pórek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks oranžová paprika
    • 1
      lžička oregáno
    • 12
      ks sušené švestky
    • 1
      ks bazalka snítka na ozdobu
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm maso nakrájené na kostky. Smažíme po obou stranách asi 10 minut. Pak přidáme ocet a ještě asi minutu smažíme, dokud se tekutina nevypaří.
2
Maso přesuneme do mísy a do kastrolu vlijeme zbylý olej, přihodíme na kolečka nakrájený pórek, cibuli na kostičky a papriku na proužky. Osolíme, opepříme a posypeme oregánem. Smažíme do změknutí asi 10 minut.
3
Do hrnce vrátíme maso a vodu, kterou pustilo a ještě přilijeme tolik vody, aby bylo úplně ponořené. Osolíme, opepřím, zakryjeme pokličkou a na sníženém plamenu dusíme 60 minut.
4
Poté přihodíme sušené švestky přepůlené, a ještě půl hodiny dusíme.
5
Podáváme s těstovinami a ozdobíme snítkou bazalky.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.