Dušená tykev a čočka

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule nakrájená
    • 1
      stroužek česnek utřený
    • 1
      lžička římský kmín mletý
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      lžička kurkuma mletá
    • 2
      ks mrkev na kolečka
    • 125
      g červená čočka sterilovaná
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata
    • 375
      ml zeleninový vývar
    • 2
      lžička chilli omáčka 1-2
    • 500
      g tykev oloupaná, na kostičky
    • pepř celý čerstvě umletý
    • bílý jogurt na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve veliké pánvi rozehřejeme olej. Cibuli, česnek, římský kmín, koriandr, kurkumu a mrkev podusíme asi 5 minut dokud cibule nezměkne.
2
Vmíchejte čočku a rajčata, přilijte vývar a přiveďte k varu. Zmírněte teplotu, přikryjte a na mírném ohni vařte asi 15 minut.
3
Přidejte chilli omáčku a tykev a duste asi 15–20 minut dokud není tykev měkká. Dochuťte pepřem.
4
Směs plňte naběračkou do misek a nahoře ozdobte lžičkou jogurtu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.