Autor:

Dušená mrkev na česneku

Snadné
Ingredience
Mrkev
- očištěná
500 g
Česnek
2 -
3 stroužek
Olej 2 lžíce
Sůl  
Máslo
1 -
2 lžíce
Posekané bylinky
- čerstvé, dle chuti (petrřelka, pažitka...)
 
Zeleninový vývar
nebo bílé víno na podlití
 

Postup přípravy:

Na oleji zlehka orestujeme na kolečka nebo nudličky pokrájenou mrkev, ke konci přidáme orestovat i nasekaný česnek, pak podlijeme pár lžícemi vývaru nebo vína, osolíme a pod poklicí dusíme doměkka, tekutinu necháme téměř vydusit.
K horké česnekové mrkvi přidáme máslo, které necháme již bez vaření rozpustit, vmícháme bylinky a podáváme buď jako přílohu k masu nebo jako hlavní vegetariánský chod k bramborové příloze.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1
Broskvová pochoutka Články z

Komentáře k receptu: Dušená mrkev na česneku

Komentáře

  1. Eva   29.10.2015 | 11:50 | reagovat |

    Výborná!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web