Autor:

Dušená mrkev na česneku

Snadné
Ingredience
Mrkev
- očištěná
500 g
Česnek
2 -
3 stroužek
Olej 2 lžíce
Sůl  
Máslo
1 -
2 lžíce
Posekané bylinky
- čerstvé, dle chuti (petrřelka, pažitka...)
 
Zeleninový vývar
nebo bílé víno na podlití
 

Postup přípravy:

Na oleji zlehka orestujeme na kolečka nebo nudličky pokrájenou mrkev, ke konci přidáme orestovat i nasekaný česnek, pak podlijeme pár lžícemi vývaru nebo vína, osolíme a pod poklicí dusíme doměkka, tekutinu necháme téměř vydusit.
K horké česnekové mrkvi přidáme máslo, které necháme již bez vaření rozpustit, vmícháme bylinky a podáváme buď jako přílohu k masu nebo jako hlavní vegetariánský chod k bramborové příloze.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1
Vepřová panenka s houbami a jablky Večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Dušená mrkev na česneku

Komentáře

  1. Eva   29.10.2015 | 11:50 | reagovat |

    Výborná!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web