Dušená jablečná mrkev

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mrkev cca
    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr krupice
    • zeleninový vývar , voda nebo bílé víno
    • 250
      g jablka - očištěná, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kousku másla necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. K cibuli přidáme orestovat na kolečka pokrájenou očištěnou mrkev, kterou osolíme, opepříme a trochu osladíme. Podlijeme troškou vývaru, vodou nebo bílým vínem a dusíme pod pokličkou doměkka (na skus).
2
Očištěná jablka pokrájíme na větší kostičky nebo silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla, který zasypeme asi 25 gramy cukru a necháme zkaramelizovat (nepřipálit!). Pak do pánve přidáme jablka, která opékáme ze všech stran a opatrně mícháme, abychom z nich neměli kaši.
3
Dušenou mrkev smícháme s opečenými karamelovými jablky a podáváme s bramborovou kaší jako vegetariánský hlavní chod nebo jako přílohu k vepřovému masu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.