Autor:

Dušená jablečná mrkev

Snadné
Ingredience
Mrkev
cca
500 g
Cibule 1 ks
Máslo  
Sůl  
Pepř mletý  
Cukr krupice  
Zeleninový vývar
, voda nebo bílé víno
 
Jablka
- očištěná, cca
250 g

Postup přípravy:

Na kousku másla necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. K cibuli přidáme orestovat na kolečka pokrájenou očištěnou mrkev, kterou osolíme, opepříme a trochu osladíme. Podlijeme troškou vývaru, vodou nebo bílým vínem a dusíme pod pokličkou doměkka (na skus).

Očištěná jablka pokrájíme na větší kostičky nebo silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla, který zasypeme asi 25 gramy cukru a necháme zkaramelizovat (nepřipálit!). Pak do pánve přidáme jablka, která opékáme ze všech stran a opatrně mícháme, abychom z nich neměli kaši.

Dušenou mrkev smícháme s opečenými karamelovými jablky a podáváme s bramborovou kaší jako vegetariánský hlavní chod nebo jako přílohu k vepřovému masu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Barevný salát s malinami Zábavné jarní saláty Články z

Komentáře k receptu: Dušená jablečná mrkev

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web