Autor:

Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

165 minut PT0H165M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Hovězí líčka 4 ks
Mořská sůl  
Pepř mletý
čerstvě
 
Olivový olej 4 lžíce
Celer
menší
1/2 ks
Mrkev 4 ks
Petržel 2 ks
Cibule
nakrájené nadrobno
2 ks
Česnek
nakrájené nadrobno
2 stroužek
Bobkový list 1 ks
Pepř celý 5 ks
Nové koření 5 ks
Snítka tymiánu 1 ks
Rozmarýn 1 snítka
Rajský protlak 2 lžíce
Červené víno 1 l
Hovězí vývar 700 ml
Máslo
vychlazené, nakrájené na kostičky
4 lžíce
Cukr krupice 1 lžíce
Čerstvé žampiony 12 ks
Petrželová nať
hladkolistá
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do hrnce nasypte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahněte ji dozlatova. Pak přidejte cibuli a česnek a opékejte do červena. Přidejte celé divoké koření, tymián, rozmarýn a rajský protlak a míchejte ještě asi minutu. Zalijte vínem, přiveďte k varu a vařte, až se objem sníží na třetinu (trvá to asi 30 minut).
Vraťte do hrnce opečená líčka, zalijte je vývarem. Přiklopte a dejte je dusit do trouby předehřáté na 140 stupňů asi 2 hodiny doměkka. Poté líčka vyndejte na talíř a omáčku přeceďte přes jemné síto. Dotáhněte solí, pepřem, případně lehounce oslaďte, aby omáčka získala ještě lepší chuť. Těsně před podáváním do horké omáčky zašlehejte 2 lžíce másla.
Na 2 lžících másla zprudka opečte žampiony dozlatova, osolte a opepřete a posypte nasekanou petrželkou.
Podávejte s bramborovou kaší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 1x)
Šípková omáčka Nejoblíbenější omáčky k masu Články z

Komentáře k receptu: Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

Komentáře

  1. JakubP   03.09.2016 | 12:14 | reagovat | závadný

    Vyzkoušel jsem, super recept, jen místo kaše jsem udělal šťouchačky s pórkem. Všem to moc chutnalo <:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web