Autor:

Dunajské meruňkové řezy

Střední
Ingredience
Hera 1 ks
Moučkový cukr 150 g
Vejce 4 ks
Mléko 7 ks
Polohrubá mouka 300 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Kakao 3 lžíce
Meruňky
větší sklenice
 
Krém
Mléko 1/2 l
Vanilkový pudink 2 ks
Máslo 1 ks
Poleva
Ztužený tuk 90 g
Moučkový cukr 120 g
Kakao 2 lžíce
Mléko 2 lžíce
Solamyl (bramborový škrob) 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Vyšleháme heru, cukr, 4 žloutky, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a sníh. Vytvořené těsto rozdělíme na polovinu. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme první polovinu světlého těsta pak nalijeme druhou polovinu těsta obarvenou kakaem a poklademe kousky meruněk. Upečeme. Na vychladlý piškot dáme krém a polevu.

Krém: uvaříme pudink a do vychladlého vyšleháme máslo.

Poleva: rozpustíme tuk, cukr, kakao, mléko a zahustíme solamylem. Nevaříme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Buchty jako od babičky krok za krokem Buchty jako od babičky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Dunajské meruňkové řezy

Komentáře

  1. Di   03.01.2007 | 13:56 | reagovat | závadný

    Udělejte piškot nebo olejový piškot místo těžšího třeného těsta, krém odlehčete rostlinným tukem a třeba jen pokapejte čokoládou. Upečtě jen z poloviny těsta do dortové formy, jak radí Jana. A hlavně nepečte v době, kdy si náš žaludek ještě ani trochu neoddechl po vánočních dobrotách!!

  2. Lenka   03.01.2007 | 12:28 | reagovat | závadný

    Včera jsem upekla a můžu vám říci, UŽ NIKDY VÍCE!!! Snědla jsem pouhé 3 kousky a můj žaludek to nemohl strávit. To samé ěl i manžel a ten toho spořádá. Těžký moučník a jak píše p. Milan energetická puma. Možná jiné těsto by bylo lepší!

  3. Jana   09.08.2006 | 20:25 | reagovat | závadný

    Na rychlé špunty?Klidně,nemám to do Chrudimi daleko.A co se týče těchto řezů,peču je jen na vyjímečné události.Tvarohovou bublaninou byste mě uctil,díky.Přeji vám příjemné kuchtění.

  4. Maruš   09.08.2006 | 20:02 | reagovat | závadný

    Pane Milane,víte jak to je,co je dobré,tak je většinou nezdravé.Teď záleží,jak často hřešíme a kolik toho zkonzumujeme.2/3 cholesterolu si tělo vyrábí samo a 1/3 je možné ovlivnit stravou.Tak potom je třeba vybírat recepty s malým množstvím žloutků,nebo je nahrazovat Vajohitem(kde to jde) a spíš dělat těsta s menším množstvím oleje.A co jde nahradit zdravější potravinou,tak to udělat..No,jak hrozí ty špunty,tak člověk by měl pro zdraví něco dělat a vybírat si už dopředu vhodnou stravu.

  5. Milan Daniel   09.08.2006 | 19:16 | reagovat | závadný

    Ale milé dámy, já se dělím rád, nikoliv však o špunty na cévy. To je dar z rodu danajských (dunajských?). Třeba taková tvarohová bublanina... Nebudete mít cestu kolem Chrudimi? Rád bych vás obě pozval!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web