Dukátové buchtičky z domácí pekárny

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml mléko
    • 5
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • citronová kůra
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks brambory vařená, strouhaná najemno (nebo 2 lžíce solamylu)
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sušené droždí nebo 1/4 čerstvého

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "těsto".
2
Po vykynutí těsto propracujeme na vále a na plech klademe buchtičky a necháme chvilku kynout.
3
Pomašlujeme rozpuštěným sádlem a pečeme na 180°C do zrůžovění (cca 20 min.). Buchtičky je lepší ze začátku překrýt alobalem a odkrýt až ke konci pečení.
4
Z tohoto množství vznikne cca 80 buchtiček.
5
**Krém:** 750 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink v prášku, 3 lžíce krupicového cukru, trošku rumu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.