Autor:

Družičky

Snadné
Ingredience
Listové těsto 1 balíček
Náplň
Mandle
nasekané
50 g
Cukr 160 g
Žloutek
Hladká mouka 1 lžíce
Smetana 2 lžíce
Skořice 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Listové těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme na čtverečky nebo formičkou vykrájíme kolečka.

Děláme-li čtverečky, tak do středu každého dáme náplň a rohy spojíme do šátečků.

Děláme-li kolečka, tak na střed jednoho dáme trochu náplně a přiklopíme druhým.

Povrch můžeme ještě potřít rozšlehaným vajíčkem a pečeme asi 15 minut v mírně vyhřáté troubě.

Náplň: všechny ingredience smícháme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Dýňový koláč s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní Recept na víkend: Dýňový koláč s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní Články z

Komentáře k receptu: Družičky

Komentáře

  1. Táňa K.   18.10.2005 | 18:22 | reagovat |

    Paní Airan, smícháním ingrediencí na náplň vznikne trochu řidší žloutkové těstíčko. Pokud by se Vám s náplní špatně pracovalo a zdála se třeba moc řídká, lze ji zahustit třeba drcenými piškoty, strouhanými mandlemi apod. Případně můžete vynechat smetanu. Já vždy dělám náplň tak, jak jsem uvedla v receptu, při pečení sama pěkně ztuhne. Pokud budete zkoušet, dejte vědět, jak se dílko povedlo.:-)

  2. airan   18.10.2005 | 16:46 | reagovat |

    Tano, porad si nemuzu predstavit tu napln -nebude to moc ridke?

  3. Kuchařka on-line   18.10.2005 | 14:01 | reagovat |

    Opraveno.

  4. Táňa K.   18.10.2005 | 13:11 | reagovat |

    Ano, je to tak, na náplň se všechny ostatní suroviny jen smíchají. Prosím kuchařku online o doplnění této informace do postupu přípravy. Děkuji. Táňa

  5. Jana z VM   18.10.2005 | 9:22 | reagovat |

    A jak připravíme náplň ? Smícháním ostatních surovin?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web