Drůbeží játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těstíčko
    • 1
      balíček drůbeží játra
    • 3
      ks vejce
    • 4
      lžíce polohrubá mouka 3-4
    • 4
      lžíce solamyl (bramborový škrob) 3-4, naturalmyl
    • 1
      lžíce koření např. grilovací, kari, paprika, atd. - podle chuti
    • 1
      lžíce bylinky
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozmrazená játra obalíme v polohrubé mouce, namáčíme do těstíčka a smažíme do růžova. Když máme všechna játra osmažená, do výpeku dáme pokrájený libeček a necháme chvilku zarestovat. Pak přidáme jogurt, utřený česnek, zamícháme, osolíme nebo jinak upravíme. Omáčkou přeléváme řízečky.
2
Podáváme s brambory.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    5. 5. 2013 19:54

    Já nevím.. jídlo bylo ve výsledku dobré, ale recept je hrozně odfláknutý... kde je postup na to těstíčko? Smíchat dohromady všechno, co nejsou "játra"? V surovinách chybí ingredience na omáčku. Nepatří náhodou něco, co je uvedeno v "na těstíčko" i do omáčky? Vyšla mi hrozně řídká. Stejně tak těstíčko bylo hrozně řídké, mouky jsem dávala snad třikrát tolik... Jako ve výsledku to šlo, ale ten odbytý recept je fakt k vzteku...

  • vileminka
    vileminka |

    22. 11. 2011 09:10

    nevidím, že by byl napsán škrob do těstíčka. :-(

  • Bronislav Puntik
    Bronislav Puntik |

    20. 10. 2009 21:02

    Vypadá to moc dobře, blíží se víkend tak to musím vyzkoušet :)

  • Jana H.
    Jana H. |

    17. 1. 2007 16:37

    Autorka se právě přiřítila z práce.Pravdu má Gábina aHanka R. . Omáčka je opravdu teplá, ale když jí chce někdo studenou jako tatarku, nechť je tedy studená. Já dělám hodně ,hlavně kuřecí s jogurtem. Mám to ráda a tak vymyšlím recept, kde bych ten jogurt mohla uplatnit. A co se týče toho škrobu, přijde opravdu do těstíčka, je to tam popsané. S těmi ingrediencemi ať si každý dá jaké koření chce nebo nechce a do té omáčky také. Byl to jen nápad a hlavně pokus.Pro Jaroslavu O. já mám játra ráda vepřová , ale hklavně drůbeží, tak zkouším, co by se dalo z nich ještě udělat. Jo a té omáčky není moc, jen tak na přelití jako tatarkou.Všechny Vás zdravím. Jana H.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    17. 1. 2007 12:02

    Aha, tak to asi bude teplá, četla jsem moc rychle :-)) Ale myslím, že studená by šla taky jako náhrada tatarky.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    17. 1. 2007 11:53

    Také jsem usoudila, že omáčka je teplá. Snad se autorka ozve a vysvětlí.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    17. 1. 2007 11:39

    Já jsem pochopila, že omáčka je teplá. Co se vám na tom nezdá? Když se omáčky zahušťují zakysanou smetanou, tak proč ne jogurtem?? S jogurtem to bude lehčí...U nás játra jím jenom já a starší dcera, takže to tak honem nevyzkouším, ale šla bych do toho...:-))

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    17. 1. 2007 11:17

    Jogurtová omáčka je určitě studená

  • Lenka
    Lenka |

    17. 1. 2007 11:09

    Není jasné, jestli se taky ohřívá ten jogurt a omáčka se podává teplá? Já bych to viděla spíš za studena...ale nevím?

  • Andra
    Andra |

    17. 1. 2007 10:22

    Asi máte pravdu. Ďakujem

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    17. 1. 2007 10:07

    Ten škrob určitě patří do těstíčka.

  • Andra
    Andra |

    17. 1. 2007 09:57

    Čo ten zemiakový škrob? Predpokladám, že sa buď primieša k múke alebo sa s ním zahusťuje omáčka?