Drštková polévka z ovesných vloček II.

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek ovesné vločky
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička majoránka
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks masox
    • 1
      špetka sůl přisolíme dle chuti
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 2
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažím cibuli, pak přisypu mletou papriku.
2
Za chvíli přidáme vločky, které zalijeme vodou a necháme okapat a krátce osmahneme za stálého míchání, pak přilijeme vodu, přidáme bujon a ke konci dáme majoránku a po vypnutí přidáme prolisovaný česnek.
3
Pokud se vločky neproplachují, tak když polévka zbude do druhého dne tak je dost hustá.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    27. 5. 2009 10:12

    Já osobně teda dršťkovku nesnáším, ale musím říct, že teda se jí to fakt podobá chuťově i vzhledově. Já když to ochutnala,tak jsem se oklepala strachy, že snad tam fatk jsou i ty dršťky. Ale dávám jedničku! Je tak věrohodně podobná tý dršťkovce a já jí konečně můžu jíst.

  • Marta Kropáčová
    Marta Kropáčová |

    23. 5. 2009 09:27

    Drstky nemusim a vlastne vlocky me taky moc nelakaji,mozna proto jsem to ze zvedavosti uvarila a jsem mile prekvapena...je velmi chutna.za 1

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    21. 4. 2009 18:32

    Tuze dobrá polévka, právě si na ní pochutnávám. Před dokončením jsem přidala ještě konzervu červených fazolí. Chválou nešetřím, polévka nemá chybu.:-) Jen zhruba hodinku od uvaření už je dost hustá, takže příště dám o něco méně vloček. Jinak velká 1.

  • Anna Stefanova
    Anna Stefanova |

    6. 3. 2009 13:01

    Polévka je výborná.Smažila jsem teké dřív vločky a pak papriku.Vločky jsem dala suché.Ještě jsem prisypala instantni jíšku.Myslím ,že ani nestačí zhoustnout.

  • Petule B.
    Petule B. |

    19. 2. 2008 18:19

    Polévečka mě moc mile překvapila, byla ještě lepší než jsem čekala. Také jsem hodila vločky na cibulku, přidala k tomu najemno nastrouhanou mrkev, orestovala vše dozlatova, pak dala papriku a zalila vývarem atd...měla krásnou barvu i chuť a je hotová za chviličku. Príma nápad!

  • nada syskova
    nada syskova |

    2. 12. 2007 20:35

    já osobně bych na tu cibuli dala orestovat napřed ty vločky a až potom papriku, protože je lepší když se ty vločky více opečou-nerozvaří se tolik a paprika nezhořkne.NADA'

  • Sarka Versluis
    Sarka Versluis |

    18. 5. 2006 17:29

    tak tohle je uplne vynikajici!!! Ja totiz uplne nesnasim drztkovou polevku a miluju ovesny vlocky!Pouzivam je takovouhle "vymenou" u karbanatku.Nedavam maso,ale ovesne vlocky a nekdy tak 10% mleteho.A taky vynikajici.Takze dekuji D.K.