Autor:

Drožďová polévka s krupicovými nočky

Snadné
Ingredience
Máslo 2 lžíce
Cibule
Droždí
(po 42g)
2 balení
Hladká mouka 2 lžíce
Voda 1,2 l
Masox 1 ks
Podravka 1 lžíce
Mražená zelenina  balení
Nočky
Máslo 1 lžička
Vejce 1 ks
Mléko 2 lžíce
Dětská krupice  
Sůl  
Pepř mletý  
Muškátový květ  

Postup přípravy:

Na másle zpěníme cibuli, pak na ni rozdrobíme droždí, necháme ho rozpustit a osmahneme. Zasypeme hladkou moukou a opět osmahneme. Zalijeme vodou, dobře rozšleháme a přivedeme k varu. Přidáme masox a podravku a vsypeme mraženou zeleninu.

Povaříme asi 15 minut, mezitím si připravíme těstíčko na nočky: rozpustíme máslo, stáhneme z plotýnky, přidáme mléko a vajíčko a rozšleháme. Pak přisypáváme dětskou krupičku, až vznikne polotuhé těstíčko, z něhož se nechají vykrajovat lžičkou nočky. Okořeníme solí, pepřem a muškát. květem. Necháme chvilku odstát. Do vařící polévky vykrajujeme lžičkou nočky a povaříme 3 minuty.

Hotovou polévku ozdobíme sekanou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Reklama
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Drožďová polévka s krupicovými nočky

Komentáře

  1. sissy   05.01.2012 | 15:53 | reagovat |

    Výtečná chuť.Děkuji za inspiraci,zas můžu zařadit bezvadnou polévku do našeho jídelníčku.Chutnala moc i příteli,přestože droždí nemá rád Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.

  2. šárka janečková   13.01.2010 | 12:44 | reagovat |

    Polévky jím minimálně,ale tato je opravdu vynikající.Mňam.

  3. Kateřina Moťková   20.01.2009 | 13:48 | reagovat |

    Droždí obecně řečeno mám ráda a pomazánku z něj na chléb připravuji dle chuti naší rodiny docela často. Polévku jsem dnes připravovala poprvé a moc mi chutná, teď ještě co na to 21 měsíční syn, až se vzbudí. U manžela ale zaboduje určitě! MŇAM!

  4. Zdeňka Raindlová   22.05.2008 | 23:11 | reagovat |

    Milé dámy, mám velikou radost, že vám moje polévka chutná! V naší rodině se po ní už po léta vždy jen zapráší. V poslední době jsem vymyslela inovaci - jednou jsem měla koupenou játrovou zavářku a nechtělo se mi dělat hovězí vývar, tak jsem ji přes hrubé struhadlo protlačila do této polévky namísto nočků. Polévka dostala zcela jinou chuť a skvělou! Doporučuji, vyzkoušejte...

  5. Kamila Hobzová   22.03.2008 | 14:53 | reagovat |

    Děkujeme za receptík,polévka byla moc dobrá,i nočky se povedly,jen jsem neměla muškátový oříšek,tak jsem dala petrželku.A přidala jsem pórek.I 20ti měsíční syn slupnul celý talíř:-).Dávám jedničku:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web