Drobenka - žmolenka

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 13
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 100
      g tuk máslo nebo hera
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vále rozsekáme tuk do mouky, přidáme cukr a teplem vlasních rukou všechno společně rozdrobíme, rozžmouláme.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Agáta
    Agáta |

    16. 10. 2015 19:22

    můžu místo pol. mouky dát hladkou?

  • Agáta
    Agáta |

    16. 10. 2015 19:22

    můžu místo pol. mouky dát hladkou?

  • Hana
    Hana |

    30. 8. 2015 14:18

    Viborne? :-P :-P :-P

  • Petra
    Petra |

    23. 6. 2015 19:05

    Parada, dekuji za recept-i jsem to ochutnala nez jsem to nasypala na kolac.dobre... diky.

  • Věra
    Věra |

    8. 1. 2015 21:15

    Vychytávka - mouku a cukr zamíchám do rozpuštěného másla. Je to za vteřinku a výsledek stejný.

  • 77fifi
    77fifi |

    26. 10. 2014 09:24

    jasně v míse - ale já dávám víc moky- tak 155 .... ale to asi podle toho jak se lepí nebo ne...

  • Lenjah
    Lenjah |

    24. 7. 2014 22:21

    jednou jsem ji zkusila, od té doby dělám stále. občas do ní přidám skořici. je perfektní, krásně křupe :)

  • Anonymous
    Anonymous |

    11. 1. 2014 21:41

    je to viborne

  • Anonymous
    Anonymous |

    11. 1. 2014 21:39

    vubec to neni dobre

  • Bajule007
    Bajule007 |

    29. 1. 2012 19:48

    Místo tuku jsem dala 100g oleje a jeto taky v pohodě. ;-)

  • Sixa
    Sixa |

    28. 9. 2011 12:57

    Díky za recept, super rychle a jednoduché :-) dávám 1

  • Jana Bělochová
    Jana Bělochová |

    11. 7. 2009 16:00

    Tak jsem právě zkusila drobenku dle pí. Řezníčkové a musím moc pochválit. Opravdu je výborná. A příště zkusím dodat ještě ten rum ;)

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    19. 6. 2009 18:37

    Dovolím si přidat svůj objev,úplně náhodou jsem zjistila,že v DP se dá udělat luxusní drobenka,na program koláč nebo rychlý,naházím to tam a za tři minuty je hotovo.Tak to je pro ty ,co mají artritidu,jako já,úplný blaho :-)

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    3. 6. 2009 13:34

    Já někdy přidávám do žmolenky marcipán, chuť je lepší a taky ho dělám v míse.

  • Lucie Blechová
    Lucie Blechová |

    3. 6. 2009 08:27

    Teda dámy, řeknu Vám, netušila jsem, kolik možných alternativ lze vymyslet pro takovou věc, jakou je žmolenka :-). Jsem pekařka začátečnice, takže jsem za takovéto "vychytávky" opravdu vděčná. Díky za tipy!!!

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    2. 6. 2009 07:31

    taky si přihřeju svoji polívčičku - já dělám drobenku tak, že v misce smíchám trochu hrubé mouky s cukrem, přidám mleté ořechy, trochu skořice (dostane krásnou vůni) a zaleju to rozpuštěným máslem. Vše promíchám vidličkou, je to hotovo za chviličku a je vynikající.

  • Dana Kynčlová
    Dana Kynčlová |

    1. 6. 2009 20:34

    Já žmolenku dělám ve vyšší míse šlehacími metličkami. Během pár vteřin je hotová krásná žmolenka, ve které je tuk stejnoměrně rozptýlen. Prostě pohádka.

  • Georgina G.
    Georgina G. |

    1. 6. 2009 10:34

    heru nedávat, máslo je lepší a špinit vál je opravdu zbytečné :-DDDDD...žmoulat ručně v míse

  • Marie Fatrlová
    Marie Fatrlová |

    31. 5. 2009 22:20

    A já do žmolenky přidávám trochu rumu, koláče jsou voňavé.

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    31. 5. 2009 15:37

    Já do žmolenky přidávám ještě vanilkovej cukr - má pak vynikající vůni... Taky asi ani nedávám tolik másla (ostatně s nim je to mnohem lepší než s herou) - ale záleží na tom, jakou jí chcete mít... A poslední věc - rozhodně kvůli žmolence nevytahuju vál, ale ingredience užmoulám ve větší míse ;-)

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    31. 5. 2009 11:34

    Já dávám k cukru ještě vanilkovej cukr, je to daleko lepší na cokoliv... A mám pocit, že tam máte o něco víc toho másla (se kterym je to mimochodem voňavější a je to pak i poznat na výsledku) - ale to už záleží na chuti a kdo to jak má rád ;-)