Autor:

Drážďanská štóla

Obtížné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Máslo
+ na potření
250 g
Droždí 50 g
Mléko 200 ml
Cukr 100 g
Sůl 1 špetka
Citronová kůra
z celého citronu
1 ks
Hnědý rum 1 lžíce
Mandle
celé
150 g
Kandovaná pomerančová kůra
ve směsi s citronovou
150 g
Rozinky 100 g
Moučkový cukr
na posypání
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi vlažného mléka. Uložíme na teplé místo a necháme asi 15 minut vzejít.

Kolem kvásku rozložíme zbývající cukr, sůl a vločky měkkého másla. Přidáme zbývající mléko, citronovou kůru a rum. Těsto hněteme tak dlouho, až je dokonale vláčné. Poté zapracujeme kandovanou kůru, rozinky, mandle a necháme asi 30 minut kynout.

Z těsta vyválíme šišku. Doprostřed šišky zatlačíme váleček na nudle, jako bychom ji chtěli rozpůlit. Jednu půlku těsta vyválíme od středu do strany. Vyválenou část přehneme na nevyválenou a přitlačíme. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60 minut.

Ještě teplou štólu potřeme rozpuštěným máslem a vychladlou posypeme mučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Drážďanská štóla

Komentáře

  1. Ivana H.   01.12.2012 | 18:10 | reagovat | závadný

    Tak jsem ji dneska poprvý upekla a musím říct, že je vážně výborná. Jen tam příště dám míň citrovné kůry :)

  2. Dana K.   21.12.2009 | 21:20 | reagovat | závadný

    Pekla jsem tuto štolu před 14 dny, nechala jsem ji týden odležet a byla výborná. Zařadím do oblíbených receptů a budu ji péct místo té kupované.

  3. Martina   01.12.2007 | 13:55 | reagovat | závadný

    Pekla jsem minulý týden a je opravdu moc dobrá, jen mi docela málo nakynula. Vydrží dlouho vláčná - asi kvůli dostatku másla.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web