Autor:

Doubarevná roláda

Střední
Bílá směs
Cukr krupice 140 g
Vejce
šleháme
4 ks
Hladká mouka 80 kg
Tmavá směs
Žloutek 5 ks
Moučkový cukr  
Kakao 10 g
Káva
silná, vývar
 
Mleté ořechy 100 g
Bílek 5 ks
Krém
Máslo 250 g
Moučkový cukr 200 g
Puding
vařený - vychladlý, nakonec poleva
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Obě těsta šleháme zvlášť, ale zároveň, takže k tomu potřebujeme dva šlehače. Na plech dáme pečící papír. Napřed na plech nalejeme světlé těsto a potom opatrně sřídavě lžící dáváme tmavé, neroztíráme!!! Stáčí se tmavou hmotou dovnitř. Dáme do vyhřáté trouby asi 180 °C, sledujeme a pečeme asi 10-12 minut do zlatova.

Po upečení stočíme ještě za tepla i s papírem a chvilku necháme, pak rozmotáme a opatrně stáhneme z papíru. Po vychladnutí natřeme krém a stočíme a polejeme polevou. POZOR je to velmi křehké těsto, při stáčení se láme, nevadí, ještě na povrch se dá krém a tím se zahladí praskliny a pak poleva.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Nejsladší ozdoby velikonočních cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Doubarevná roláda

Komentáře

  1. Anonym   17.09.2007 | 8:46 | reagovat |

    p.Patricie,moje poznámka neznamenala sympatie s komunisty,byl to vtip, při troše fantazie.PS

  2. Patricie   14.09.2007 | 19:32 | reagovat |

    Terez , teď jsem si toho všimla patřilo to anonymu a né tobě přehlídla jsem se omlouvám se .

  3. Hana M.   14.09.2007 | 17:05 | reagovat |

    Je to hrozný recept,je tolik chutných a dobrých.Proč zkoušet nějaké takyrecepty?

  4. Tereza J.   14.09.2007 | 13:43 | reagovat |

    Patricie, smiem sa spýtať, kde ste nabrali v mojom príspevku normy a komunistov ?!? Poprosím vás, aby ste mi nevkladali do úst slová, ktoré som nenapísala.

  5. Patricie   14.09.2007 | 10:09 | reagovat |

    Marto tak přesně to dělám a nejsi vůbec jízlivá

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web