Autor:

Dort (nejen) s hroznovým vínem

Snadné
Těsto na formu 23 cm
Vejce 2 ks
Cukr krupice 100 g
Olej 2 lžíce
Voda 1 lžíce
Polohrubá mouka 100 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Skořice - mletá
na špičku lžičky
 
Krém
Tvaroh 250 g
Smetana ke šlehání 250 ml
Ztužovač šlehačky
pokud máme málo tučnou smetanu
1 ks
Moučkový cukr
dle chuti
 
Dále
Hroznové víno
cca
500 g
Želé dortové
na 250 ml vody + cukr 2 lžíce
 
Šlehačka
na dozdobení
 
Skořicový cukr
dle chuti
 
Dort (nejen) s hroznovým vínem

Postup přípravy:

Korpus:
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu s olejem, promícháme, přisypeme mouku, skořici a kypřidlo, vše ještě řádně promícháme, těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct na 180 stupňů na cca 10 minut, dorůžova. Po zchladnutí potřeme krémem.

Krém:
Smetanu vyšleháme se ztužovačem a cukrem dle chuti na šlehačku, pak ještě zlehka, ale dobře vmícháme tvaroh.

Na tvaroh naskládáme omyté a osušené bobule vína (může být i barevné) a dáme chladit.

Dle návodu na obalu si uvaříme z vody, cukru (nebo hroznového džusu) a želé poslední vrstvu dortu. Barva a chuť želé záleží na naší chuti.

Vlažným želé lžící poléváme nejprve bobule a pak zbylým želé celý dort.

Vychladíme, necháme proležet, pak pokrájíme, dozdobíme šlehačkou a skořicovým cukrem (nebo jen skořicí).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Churros s kávovou čokoládou Kávové dobroty na nedělní odpoledne Články z

Komentáře k receptu: Dort (nejen) s hroznovým vínem

Komentáře

  1. Pája   09.02.2017 | 10:14 | reagovat |

    Je Úžasný a nikdo mu neodolal. Jak by taky mohl :-D

  2. Šárka   21.09.2016 | 11:23 | reagovat |

    Je báječný , díky .

  3. Mirka   12.04.2016 | 8:21 | reagovat |

    Vynikající <3

  4. Iva Počtová   31.03.2015 | 18:08 | reagovat |

    Výborná záležitost, moc jsem nesladila ani tvaroh ani želé a dort nám chutnal moc. Děkuji.

  5. Jana   17.10.2014 | 9:04 | reagovat |

    Co mi to proboha děláte! Už teď se mi sbíhají sliny!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web