Autor:

Dort Jadran

30 minut PT0H30M
Střední
Ingredience
Dětské piškoty
jedno běžné balení
240 g
Broskvový kompot  
Cukr krupice
(200 ml)
1 sklenice
Vanilkový cukr 1 balíček
Mléko  
Hera 1 kostka
Měkký tvaroh
(500 g)
2 ks
Kakao  
Hnědý rum  
Červená želatina 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Želatinu rozpustíme ve šťávě z broskví, zahřejeme (dle návodu na sáčku) a doplníme mlékem do 4 dl. Do mixéru dáme mléko se želatinou, Heru, cukr, vanil. cukr, tvarohy a umixujeme.

Do dortové formy vyložené pečicím papírem rozložíme část piškotů, pokapeme je rumem, poklademe nakrájenými broskvemi a zalijeme polovinou tvarohové hmoty.

Do druhé poloviny hmoty vmícháme kakao a celý postup znovu opakujeme.

V ledničce necháme do druhého dne ztuhnout a podáváme zdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Buchty jako od babičky krok za krokem Buchty jako od babičky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Dort Jadran

Komentáře

  1. Lada Kolínská   03.01.2013 | 17:06 | reagovat |

    Ze seznamu ingrediencí u tohoto receptu nějak úplně vypadl tvaroh - mají být opravdu dva, tj. 500g měkkého tvarohu, cukru jedna sklenice (200 ml), mléka podle potřeby. Želatina nemá být červená, ale čirá. Mně se nejvíc osvědčil Želatinový ztužovaž od Dr.Oetkera. Příprava je za studena, je ale třeba postupovat podle návodu na sáčku. Místo vody použiju 100 ml šťávy z kompotu, ohřeju trochu v mikrovlnce a pak s rozmíchanou želatinou zamíchám do tvarohu s ostatními ingrediencemi.

  2. Jana   19.01.2011 | 8:16 | reagovat |

    Nikde nevidím, kolik tvarohů tam patří. Tak dám dva, to by mělo stačit ;-)

  3. adriana otavova   03.01.2010 | 10:33 | reagovat |

    Dělala jsem tento dort a byl vyborný pěkně držel a výborná chuť doporučuji.Dávám 1

  4. Di   20.02.2007 | 6:42 | reagovat |

    V sáčku opravdu bývá 20 g želatiny.

  5. Ivana Přikrylová   19.02.2007 | 18:06 | reagovat |

    Dělala jsem ho včera k narozeninám a sklidila jsem pochvalu. Množství želatiny není v receptu uvedeno. Dala jsem ji 20 g a bylo to akorát. Hodnotím za 1

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web