Autor:

Domácí vícezrnný chléb

Střední
Ingredience
Pšeničná chlebová mouka
hladká
350 g
Žitná chlebová mouka
tmavá
150 g
Voda 375 ml
Sůl 1 lžíce
Ocet 1 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Droždí
sušené
2 lžička
Cukr 1 lžička
Chlebový kvásek 2 lžíce
Slunečnicová semínka 20 g
Ječmenné vločky 20 g
Lněná semínka 20 g
Pšeničné klíčky 20 g
Drcený kmín 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Vypracujeme těsto, necháme kynout cca 20 minut, pak znovu pořádně prohněteme. Dáme do máslem vymazané formy (třeba chlebíčková). Mikrotenový pytlík potřeme (vnitřní horní stranu) máslem a formu do něj vložíme a necháme cca 1 hod. kynout.

Troubu předehřejeme na 180 °C a 7 minut před pečením vložíme dolů pod rošt kastrůlek s horkou vodou, aby byla v troubě pára. Sundáme pytlík a formu vložíme do trouby a pečeme 45 minut. Po 12-ti minutách přikryjeme pečícím papírem, aby se upekl do zlatova a vrch se nespálil. Chléb vyndáme na mřížku vychladnout.

Poznámka: chlebovou mouku lze objednat na dobírku v mlýnu Korunka Číčová (12,60 Kč/kg), chlebový kvásek lze koupit v soukromé pekárně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pohanková kaše s brusinkami Jezte celý den fit&slim! Články z

Komentáře k receptu: Domácí vícezrnný chléb

Komentáře

  1. Lenka Zavřelová   17.05.2007 | 9:44 | reagovat | závadný

    Včera jsme koupili domácí pekárnu a tento chléb tam byl, ale v krabici jako směs, jen přidat vodu. Hned jsme to zkusili a musím říct, že lepší jsem nejedla. Je krásně vláčný a měkký a jedla bych ho jen tak samotný, jak je dobrý.

  2. Martina   19.09.2005 | 15:23 | reagovat | závadný

    Velmi chutný kvalitní chléb. Děkuji za recept.

  3. Zdena   01.09.2005 | 13:13 | reagovat | závadný

    Tak tomu říkám chleba. Výborný

  4. Eva   24.08.2005 | 15:53 | reagovat | závadný

    Chléb lze zadělat a upéci i v domácí pekárně. Domnívám se však, že pečený v troubě s párou je lepší. Tím jak je velmi dobrý, tak dlouho nevydrží. Peču ho nejméně 2x týdně.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web