Autor:

Domácí vícezrnný chléb

Střední
Ingredience
Pšeničná chlebová mouka
hladká
350 g
Žitná chlebová mouka
tmavá
150 g
Voda 375 ml
Sůl 1 lžíce
Ocet 1 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Droždí
sušené
2 lžička
Cukr 1 lžička
Chlebový kvásek 2 lžíce
Slunečnicová semínka 20 g
Ječmenné vločky 20 g
Lněná semínka 20 g
Pšeničné klíčky 20 g
Drcený kmín 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Vypracujeme těsto, necháme kynout cca 20 minut, pak znovu pořádně prohněteme. Dáme do máslem vymazané formy (třeba chlebíčková). Mikrotenový pytlík potřeme (vnitřní horní stranu) máslem a formu do něj vložíme a necháme cca 1 hod. kynout.

Troubu předehřejeme na 180 °C a 7 minut před pečením vložíme dolů pod rošt kastrůlek s horkou vodou, aby byla v troubě pára. Sundáme pytlík a formu vložíme do trouby a pečeme 45 minut. Po 12-ti minutách přikryjeme pečícím papírem, aby se upekl do zlatova a vrch se nespálil. Chléb vyndáme na mřížku vychladnout.

Poznámka: chlebovou mouku lze objednat na dobírku v mlýnu Korunka Číčová (12,60 Kč/kg), chlebový kvásek lze koupit v soukromé pekárně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Domácí vícezrnný chléb

Komentáře

  1. Lenka Zavřelová   17.05.2007 | 9:44 | reagovat |

    Včera jsme koupili domácí pekárnu a tento chléb tam byl, ale v krabici jako směs, jen přidat vodu. Hned jsme to zkusili a musím říct, že lepší jsem nejedla. Je krásně vláčný a měkký a jedla bych ho jen tak samotný, jak je dobrý.

  2. Martina   19.09.2005 | 15:23 | reagovat |

    Velmi chutný kvalitní chléb. Děkuji za recept.

  3. Zdena   01.09.2005 | 13:13 | reagovat |

    Tak tomu říkám chleba. Výborný

  4. Eva   24.08.2005 | 15:53 | reagovat |

    Chléb lze zadělat a upéci i v domácí pekárně. Domnívám se však, že pečený v troubě s párou je lepší. Tím jak je velmi dobrý, tak dlouho nevydrží. Peču ho nejméně 2x týdně.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web