Domácí Vegeta II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mrkev
    • 1
      kg petržel
    • 0,5
      kg kedlubna
    • 0,5
      kg celer
    • 0,5
      kg cibule
    • 1
      hrst petrželová nať
    • 1
      hrst vegeta
    • 1
      kg sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čerstvou zeleninu pomlít na masovém mlýnku a míchat se solí. Rozložiz na cca 4-5 plechů a dát sušit, třeba i na radiátor. Ráno a večer zamíchat. Vysušit by se měla do 3-4 dnů. Potom přidat rozdrcenou usušenou petrželovou nať a vegetu a zmova pomlít na mlýnku.
2
Kdo chce, může přidat česnekový prášek. Tato vegeta je vhodna i na máslový chlém a do pomazánek, do masa, do polévky. Obsah soli po vysušení je okolo 30-40 %.
3
Dobře uskladněná (v suchém a vzduchotěsném obalu) vydrží i 2 roky.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • lestray
    lestray |

    4. 9. 2013 20:41

    no sakra... do postupu na vyrobu humusu pridate humus uz hotovy... smeju se vam a vasemu vareni...

  • Zdena
    Zdena |

    2. 9. 2013 07:12

    Vás měli z těchto stránek vykázat již dávno. To co předvádíte je odporné.

  • lestray
    lestray |

    2. 9. 2013 06:51

    kurva proč do sračkovegety přidáváte sračkovegetu?