Autor:

Domácí Vegeta II.

Snadné
Ingredience
Mrkev 1 kg
Petržel 1 kg
Kedlubna 1/2 kg
Celer 1/2 kg
Cibule 1/2 kg
Petrželová nať 1 hrst
Vegeta 1 hrst
Sůl 1 kg

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Čerstvou zeleninu pomlít na masovém mlýnku a míchat se solí. Rozložiz na cca 4-5 plechů a dát sušit, třeba i na radiátor. Ráno a večer zamíchat. Vysušit by se měla do 3-4 dnů. Potom přidat rozdrcenou usušenou petrželovou nať a vegetu a zmova pomlít na mlýnku.

Kdo chce, může přidat česnekový prášek. Tato vegeta je vhodna i na máslový chlém a do pomazánek, do masa, do polévky. Obsah soli po vysušení je okolo 30-40 %.

Dobře uskladněná (v suchém a vzduchotěsném obalu) vydrží i 2 roky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Komentáře k receptu: Domácí Vegeta II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka! Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka!
Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web