Autor:

Domácí Vegeta II.

Snadné
Ingredience
Mrkev 1 kg
Petržel 1 kg
Kedlubna 1/2 kg
Celer 1/2 kg
Cibule 1/2 kg
Petrželová nať 1 hrst
Vegeta 1 hrst
Sůl 1 kg

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Čerstvou zeleninu pomlít na masovém mlýnku a míchat se solí. Rozložiz na cca 4-5 plechů a dát sušit, třeba i na radiátor. Ráno a večer zamíchat. Vysušit by se měla do 3-4 dnů. Potom přidat rozdrcenou usušenou petrželovou nať a vegetu a zmova pomlít na mlýnku.

Kdo chce, může přidat česnekový prášek. Tato vegeta je vhodna i na máslový chlém a do pomazánek, do masa, do polévky. Obsah soli po vysušení je okolo 30-40 %.

Dobře uskladněná (v suchém a vzduchotěsném obalu) vydrží i 2 roky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Komentáře k receptu: Domácí Vegeta II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web