Domácí vaječný koňak

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Martina N.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks žloutek
    • 400
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      plechovka salko
    • 3
      dl konzumní líh 80%
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dobře vymícháme žloutky s cukrem (ručně alespoň 1/2 hodiny, elektrickým šlehačem to jde podstatně rychleji). Přidáme Salko a líh. Pokud je to moc husté přidáme mléko. Koňak je lepší, když se nechá několik dní odležet. Je potřeba ho každý den protřepat, aby se míchal.Z tohoto množství je asi 1 l koňaku.
2
Čokoládová varianta: přidáme kakao nebo rozpuštěnou čokoládu na vaření.
3
Karamelová varianta: Salko vaříme v plechovce 2 hodiny úplně ponořené ve vodě.
Zařazení: Nápoje Alkoholické

Komentáře k receptu

  • Lilipop
    Lilipop |

    26. 12. 2013 14:18

    Je to dobré ALE 400g cukru .Dali jsme tam půlku a bylo tak akorát možná ještě hodně.

  • JES 777
    JES 777 |

    14. 12. 2010 16:24

    VELICE DOBRÉ ALE PIKANTNĚJŠÍ JE TO S RUMEM :-D :'( <3 :-P

  • ferda maravenec
    ferda maravenec |

    6. 1. 2008 20:37

    je to moc dobré a zkuste dát místo lihu keyrum a místo jedné plechovky salka 1,5 plechovky

  • ferda maravenec
    ferda maravenec |

    6. 1. 2008 20:35

    je moc dobrý když ho dělá nekdo jiny

  • karel čtvrtý
    karel čtvrtý |

    6. 1. 2008 20:33

    udělal jsem toho čtyry lahve a hned se po tom zaprášilo

  • eda luganský
    eda luganský |

    6. 1. 2008 20:31

    je to moc dobré a jaksi je to laskomina

  • evžen poprcal
    evžen poprcal |

    6. 1. 2008 20:30

    netuší, proč je tento recept hodnocen za 5 naopak je velice dobrý.

  • Karla
    Karla |

    13. 12. 2007 18:38

    Jo dobrý hlavně varianta karamelová

  • Petr Kubeša
    Petr Kubeša |

    23. 12. 2006 18:57

    Tento recept se mi velice libí a misto lihu,rumu nebo vodky jsem použil nefalšovanou domácí slivovici .Bylo to velice dobré.