Autor:

Domácí tatarská omáčka

Snadné
Ingredience
Vejce
Žloutek
Hořčice plnotučná 1 lžička
Ocet 1 lžička
Olej  
Moučkový cukr  
Sůl  
Nakládané okurky  
Cibule  
Česnek  
Bílé víno  
Pepř mletý  
Domácí tatarská omáčka

Postup přípravy:

Vejce a žloutek dáme do zavařovací sklenice, přidáme hořčici a ocet. Zašleháme ponorným mixérem. Po kapkách přidáváme tolik oleje, aby majonéza dostatečně zhoustla (cca 2,5 dcl). Do připravené majonézy přidáme podle chuti kostičky okurek, cibule a prolisujeme česnek. Ochutíme bílým vínem, cukrem, pepřem a solí. Vychladíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2-
3.75 4 5 1

Komentáře k receptu: Domácí tatarská omáčka

Komentáře

  1. ragnar   19.07.2016 | 19:19 | reagovat |

    ja mam takovou skusenost ted ze jsem tam nemusel davat ocet,cesnek,bile vino a mouckovy cukr a mam paradni tatarku starou dobrou

  2. Edit   21.03.2013 | 14:40 | reagovat |

    já to mám pořád řídkýýýýý :'(

    1. Štěpán   10.05.2014 | 12:06 | reagovat |

      podle mých zkušeností bych řekl, že buď máte málo oleje, nebo je možnost, že olej a vajíčka mají moc rozdílné teploty (pokud máte vejce v lednici), což se řešíval tak, že sem vajíčko dal před rozklepnutím na chvíli do teplé vody.

  3. pilka   10.03.2013 | 0:12 | reagovat |

    Stačí 1 dcl mléka a zašlehávat do něj olej - trvá to dél než zhoustne. :-)

  4. Passion4Eat   29.01.2012 | 19:56 | reagovat |

    Moc dobrá, ale i jak na fotce vidím, a jak jsem také udělal, přidal jsem kopr a udělal jí bez žloutku a s menším množstvím oleje a horčice. Ale to až na podruhé. Poprvé podle receptu a výtečná !

  5. Zita Matejkova   22.11.2011 | 12:50 | reagovat |

    Moc dobrá ;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web