Domácí tatarská omáčka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      vejce
    • 1
      žloutek
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      lžička ocet
    • olej
    • moučkový cukr
    • sůl
    • nakládané okurky
    • cibule
    • česnek
    • bílé víno
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce a žloutek dáme do zavařovací sklenice, přidáme hořčici a ocet. Zašleháme ponorným mixérem. Po kapkách přidáváme tolik oleje, aby majonéza dostatečně zhoustla (cca 2,5 dcl). Do připravené majonézy přidáme podle chuti kostičky okurek, cibule a prolisujeme česnek. Ochutíme bílým vínem, cukrem, pepřem a solí. Vychladíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ragnar
    ragnar |

    19. 7. 2016 19:19

    ja mam takovou skusenost ted ze jsem tam nemusel davat ocet,cesnek,bile vino a mouckovy cukr a mam paradni tatarku starou dobrou

  • Štěpán
    Štěpán |

    10. 5. 2014 12:06

    podle mých zkušeností bych řekl, že buď máte málo oleje, nebo je možnost, že olej a vajíčka mají moc rozdílné teploty (pokud máte vejce v lednici), což se řešíval tak, že sem vajíčko dal před rozklepnutím na chvíli do teplé vody.

  • Markétka Tatarka
    Markétka Tatarka |

    19. 10. 2013 12:48

    Mňam :-)) Ta je vinikající :-P :-P :-P :-P ale to bílé víno není třeba. 8-)

  • fuj extra virgin
    fuj extra virgin |

    18. 8. 2013 11:58

    to bude tym extra virgin...

  • Edit
    Edit |

    21. 3. 2013 14:40

    já to mám pořád řídkýýýýý :'(

  • pilka
    pilka |

    10. 3. 2013 00:12

    Stačí 1 dcl mléka a zašlehávat do něj olej - trvá to dél než zhoustne. :-)

  • honza
    honza |

    7. 10. 2012 13:31

    pokazil jste to extra virginem :-(

  • M :)
    M :) |

    16. 5. 2012 15:10

    A máte pocit že Helmannska není ze syrového vejce? :) Je, jenom je tam tolik chemie, že už to nikdo nepozná. :)

  • Passion4Eat
    Passion4Eat |

    29. 1. 2012 19:56

    Moc dobrá, ale i jak na fotce vidím, a jak jsem také udělal, přidal jsem kopr a udělal jí bez žloutku a s menším množstvím oleje a horčice. Ale to až na podruhé. Poprvé podle receptu a výtečná !

  • Dreamanual
    Dreamanual |

    22. 1. 2012 23:18

    Doporucil bych motorovy. :-D

  • jana
    jana |

    21. 12. 2011 23:48

    Me se to taky obcas stane, pokud je to do salatu, muze se tam klidne dat. Pokud ale opravdu potrebujeme hustsi, tak si vemu znovu jedno vejce rozmixuji a po trochach pridavam tu ridkou smes. Pak ji mam zase krasne hustou.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    22. 11. 2011 12:50

    Moc dobrá ;-)

  • martin
    martin |

    16. 11. 2011 21:47

    jaký byste doporučili ten olej? použil jsem extra virgin a trochu slunečniconého a byl to hnus velebnosti.. je možné, že stačí troška obyčejného oleje aby to zkazilo celou tatarku?

  • lenka
    lenka |

    5. 1. 2011 13:46

    Majonézu jsem dnes dělala je vynikající....přidala jsem ještě jedno vejce,protože jsme početná rodinka :-D ....domácí majonézu dělám léta a nevím proč mi pokaždé zřídne :'( ...poradí mi někdo prosím :-\ ?

  • Milan Drápal
    Milan Drápal |

    8. 11. 2009 13:10

    Děkuji byla vynikající a jednoduchá

  • helen drapalova
    helen drapalova |

    30. 9. 2009 20:51

    ja mam teda hruzu ze syrovych vajec. Verim, ze je dobra, ale precijen zustavam u kupovane helmannsky.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 2. 2008 16:54

    Josefe: 1 celé vejce a k tomu 1 žloutek. Ať chutná :) Jana S.

  • Josef Jurda
    Josef Jurda |

    6. 2. 2008 14:32

    Prosím, proč 1 vejce + 1 žloutek, to vejce je celé a žloutek navíc? Odpoví mě někdo prosím.Děkuji JJ.

  • Zdenek Kohut
    Zdenek Kohut |

    8. 11. 2007 17:59

    Jako chlap,kterým se říka antitalenti na vaření jsem to zvládl levou zadní.Vařím podle receptů z internetu.tatarka je fakt super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zdenek

  • Anonym
    Anonym |

    28. 9. 2007 18:37

    Je dobrá,ale pro dva lidi je jí docela dost.

  • P
    P |

    17. 8. 2007 12:36

    Tak zrovna jsem tedka dodelala tatarskou podle receptu, je fakt super. Dekuji